ict robot wagentje met draden en cam

Robotiseren gaat verder dan aan het werk gaan met robots. Ook technici spelen een belangrijke rol in het ontwerpen van productieomgevingen waarin mens en robot met elkaar samenwerken. Welke ondersteuning is er nodig? En hoe moet dat ingeregeld worden? Dit en meer tijdens de Dag van de Robotica!

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
De exacte locatie staat vermeld in dit agendabericht.

Deelname
gratis

Robotiseren gaat verder dan aan het werk gaan met robots. Ook technici spelen een belangrijke rol in het ontwerpen van productieomgevingen waarin mens en robot het beste met elkaar samenwerken. Aan hen de taak om gerobotiseerde systemen te bedenken, te bouwen, te onderhouden en aan te passen, zodat deze perfect blijven aansluiten op de behoeften van de klant, het maakbedrijf en de technicus zelf. Deze rol vraagt om de juiste ondersteuning vanuit de maakindustrie. Maar welke ondersteuning is er nodig? En hoe moet dat ingeregeld worden? Dit en meer tijdens de Dag van de Robotica op 28 mei bij Perron038 in Zwolle. 

Programma

12.30 – 12.25 uur | Inloop

12.45 – 13.20 uur | Opening door Egon van der Veer van hogeschool Windesheim

13.20 – 14.10 uur | Keynote Mark Hendrikse vertelt over het toepassen van kennis binnen bedrijven: wat betekent dit voor ‘nieuwe’ technologieën zoals robotiseren?

14.20 – 14.50 uur | Workshop hoe kan ik starten met (integrale) robotisering? Of praktijkgericht onderzoek als volgende stap in jouw robotiseringstraject?

15.10 – 15.40 uur | Workshop waar haal ik de juiste kennis over robotisering vandaan? Of hoe ontwerp ik een goede mens-robot samenwerking?

15.40 – 16.20 uur | Workshop implementeren van robots, hoe pak je dat succesvol aan? Of hoe ga ik om met de impact van robotiseren op mijn productieprocessen?

16.20 – 16.30 uur | Plenaire afsluiting

16.30 – 17.30 uur | Borrel

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze middag bij Perron038 in Zwolle? Meld je dan direct aan en schrijf je ook in voor een van de workshops. Per workshop is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.