Campustheater: In de lijn der verwachting (toneel)

559902 Kitty Trepels van Mil en Sandra van Mil ten behoeve van voorstelling In de lijn der verwachting van het Campustheater.

Het verhaal over een oncoloog en twee zussen. De jongste zus overleefde borstkanker. De oudste zal er aan sterven. Een moderne tragedie, waarin ook plaats is voor hoopvolle ontwikkelingen, zelfreflectie en humor.

Wat gaat er door je heen als je hoort dat je nog maar een paar dagen te leven hebt? Wat gebeurt er met de patiënt, de naaste en de oncoloog als je tegen ‘De lijn der verwachting’ en statistiek in toch weer overeind krabbelt?
Voor hoe lang? Weken? Maanden? Korter? Langer? Welke keuzes maak je als je weet dat ‘De lijn der verwachting’ na 12 jaar kankerbehandeling op knappen staat en het rolletje plakband om de breuk te lijmen maar zeer beperkt houdbaar is?
Het verhaal over een oncoloog en twee zussen. De jongste zus overleefde borstkanker. De oudste zal er aan sterven. Een moderne tragedie, waarin ook plaats is voor hoopvolle ontwikkelingen, zelfreflectie en humor. Mag dat: humor? Ja, dat mag, want leven met kanker is al zwaar genoeg.

Kitty Trepels van Mil schreef en speelde 4 theatersolo’s: ‘Vals Plat’, ‘Ik heb nog iets op mijn lever’, ‘Niemandsland’ en ‘Kreeft’. Ze schreef 2 boeken: ‘Waterval, 10 jaar leven met kanker’ en ‘De vrouw in 20 wachtkamers’. Het verhaal van Kitty is de rode draad in de documentaire van Hella de Jonge: ‘De slag om het vrouwenhart’, uitgezonden bij de VPRO. Dit seizoen geen solotoneel, maar een intrigerende dialoog. Twee vrouwen, één verhaal.

Over het Campustheater

Het theater is er voor studenten, medewerkers van de HAN. Maar ook belangstellenden van buiten de HAN zijn van harte welkom

Mede namens de Academie Mens en Maatschappij, het steunfonds van de HAN en de medewerkers van het Campustheater, wensen we je bijzondere theateravonden!

Naar het Campustheater

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
13 euro per kaartje