Workshop Digital Twin: strategisch datafundament

285928 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Varex medewerker Sjoerd Hermsen
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Bij Digital Twin hebben we het over het belang van ‘goede data’. Wat bedoelen we hiermee en welke gegevens zijn cruciaal? Leer het in deze workshop!

Snelle info

Datum en tijd

Dinsdag 19 september 2023
15.30 – 19.00 uur

 

Locatie

van Raam, Guldenweg 23, 7051 HT in Varsseveld

Deelname

Deelname aan deze workshop kost €150,00, dit is inclusief een kleine maaltijd. Meld je aan via deze link.

Belang van goede digitale informatie

Een Digital Twin is gebaseerd op digitale informatie: informatie die vanuit de fysieke wereld naar het digitale systeem omgezet wordt en dan weer van het digitale systeem naar de fysieke wereld gaat. Dit betekent dat de informatie die nodig is, een cruciaal onderdeel is van een Digital Twin. Zo moet deze informatie kloppen, op tijd, relevant én beschikbaar zijn. Dit blijkt vaak een knelpunt voor veel bedrijven, want welke data ligt aan de basis van de informatie die we nodig hebben? Deze workshop beantwoordt de vraag welke data je nodig hebt voor een Digital Twin.

Aan de slag met data

Samen met andere deelnemers vanuit (mkb-)maakbedrijven ga je aan de slag. HAN-docenten vertellen wat er allemaal bij komt kijken om je datafundament op orde te brengen en te houden en hoe je dit op een laagdrempelige manier kunt doen. Welke gegevens zijn nodig om processen te digitaliseren en hoe ga je met deze gegevens om? Wanneer heb je genoeg om dit om te zetten naar een Digital Twin? Goed omgaan met data en informatie is een groeimodel.

Wat neem je mee naar huis?

Een toolbox voor het initiëren van een analyse en de opbouw van het datafundament voor een digital twin.

Voor wie?

DGA (directeur-grootaandeelhouder), management en/of strategisch adviseurs/projectleiders van bedrijven die beginnen of al bezig zijn met digitalisering.

Fieldlab Digital Twin en Smart Makers Academy

Deze workshop wordt georganiseerd vanuit het fieldlab Digital Twin in samenwerking met de Smart Makers Academy. De workshop is onderdeel van een reeks trainingen. Om zo snel en goed mogelijk stappen te maken bevelen wij de gehele reeks aan. Het is ook mogelijk om een individuele workshop te volgen. Bekijk in de HAN agenda het volledige aanbod van Digital Twin workshops of bezoek de website van Smart Makers Academy.

9efd64ac-0cf1-11ee-91ee-02565807075b Smart Region digital twin bij Varex Imaging. Dit betreft een calibratie handeling van de paddle welke gebruikt wordt voor borstonderzoek.