Workshop Digital Twin: data vergaren en verwerken

285928 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Varex medewerker Sjoerd Hermsen
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Hoe verzamel je data voor Digital Twin en hoe verwerk je deze? Leer het in deze praktische workshop!

Snelle info

Datum en tijd

Vrijdag 6 oktober

13:00 - 17:00 uur

Locatie

CIVON, Hutteweg 32, 7071 BV in Ulft

Deelname

Deelname aan deze workshop kost €150,00. Meld je aan via deze link.

Dataverzameling in stappen

Een Digital Twin is de combinatie van een fysiek systeem (de ‘echte wereld’) en een digitale wereld. Die digitale wereld wordt gecreëerd en gevoed met data uit het fysieke systeem, dit gebeurt door sensoren, camera’s en andere apparaten Deze data wordt in een digitaal model samengebracht om samen het reële systeem of object na te bootsen. Maar hoe pak je dit verzamelen van informatie met bijvoorbeeld sensoren aan? In de workshop leer je hoe je data verzamelt en verwerkt, zodat je de prestaties van bijvoorbeeld een proces of machine in een digitale omgeving kan analyseren en verbeteren. Samen met andere deelnemers vanuit maakbedrijven ga je onder begeleiding van docenten van het Graafschap College aan de slag.

Tijdens de workshop zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:
•    Kennismaking met NODE-red: een opensource programma
•    Gebruik van MQTT voor communicatie
•    Eenvoudige weergave van data op een dashboard
•    Verbinding maken met Siemens PLC

 

Wat neem je mee naar huis?

Na afloop van de workshop heb je de volgende vaardigheden geleerd:
•    Het verzamelen van versimpelde data
•    Het maken van een dashboard

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor engineering professionals en technische dienstmedewerkers van bedrijven die beginnen of al bezig zijn met digitalisering.

Fieldlab Digital Twin en Smart Makers Academy

Deze workshop wordt georganiseerd vanuit het fieldlab Digital Twin in samenwerking met de Smart Makers Academy. De workshop is onderdeel van een reeks trainingen. Om zo snel en goed mogelijk stappen te maken bevelen wij de gehele reeks aan. Het is ook mogelijk om een individuele workshop te volgen. Bekijk in de HAN agenda het volledige aanbod van Digital Twin workshops of bezoek de website van Smart Makers Academy.

9efd64ac-0cf1-11ee-91ee-02565807075b Smart Region digital twin bij Varex Imaging. Dit betreft een calibratie handeling van de paddle welke gebruikt wordt voor borstonderzoek.