Online Introductie U-Shaped Assembly Cell

388974 Man bewerkt metaal in kleine werkplaats

Deze online sessie is een introductie op de workshopreeks rondom het thema Smart Technologieën in de U-Shaped Assembly Cell (USAC). Tijdens deze sessie gaan we in op de basisprincipes van de USAC en de toepassing binnen omgevingen met veel variëteit.

Heeft u te maken met assemblageprocessen in een omgeving met hoge variëteit en relatief lage volumes? En heeft u interesse in de mogelijkheden die een U-Shaped Assembly Cell u kan bieden? Meld u dan aan voor deze online introductie. Vragen die aan bod komen:  Hoe zorgt u er in de basis voor dat het assemblageproces zo is ingericht dat onderhanden werk constant blijft? Hoe kunt u het assemblageproces zo vormgeven dat dit beheersbaar is en dat de capaciteit optimaal meebeweegt met de veranderende vraag? 

Uitleg USAC Over deze sessie

Deze sessie zal online plaatsvinden. De sprekers zullen zelf fysiek in de USAC aanwezig zijn. Gedurende de sessie wordt de USAC op interactieve wijze aan u uitgelegd. Na het volgen van deze masterclass heeft u dan ook een goed beeld gekregen van hoe een USAC er uit kan zien en wat dit voor uw assemblageproces kan betekenen. In het bijzonder voor het verkorten van de doorlooptijd en betere balans in de cel.

Vanuit basisinzichten naar oplossingen voor uw bedrijf Over de workshopreeks

Deze middag is een online introductie op de U-shaped Assembly Cell en inleiding op de workshopreeks rond deze USAC.

De workshopreeks heeft als doel om vanuit basisinzichten aan de slag te gaan met oplossingen voor uw eigen bedrijf. De fysieke U-Shaped Cell opstelling op de campus van de HAN wordt hierbij als leeromgeving gebruikt. Een praktijkomgeving om de werking van de U-Shaped Cell te ervaren en nieuwe smart technologieën zelf uit te proberen.

Om praktisch aan de slag gaan met de USAC, is de USAC-Canvas ontwikkeld. Deze canvas helpt bij een eerste ontwerp van een eigen USAC. Deze masterclass is dan ook een goede aanloop voor de verdiepende workshop ‘USAC voor eigen bedrijf’ waarin u de werkwijze zelf gaat ervaren en de canvas gaat invullen.

Praktijkinbreng Ubbink Carin Hendriksen

Tijdens de online masterclass Introductie USAC op 10 november zal ook Carin Hendriksen, directeur bij Ubbink een bijdrage leveren. Carin is sinds begin 2020 als een van de twee directeuren werkzaam bij Ubbink. Zij is de kartrekker van een groot project waarbij de lean-lijnen worden vervangen door LCIA-lijnen (Low Cost Intelligent Automation). Sinds mei staat er een U-vormige proefopstelling bij Ubbink. Tijdens de masterclass deelt haar ervaringen.

Lean en Smart Technologieën in de USAC Vervolg sessies

Nadat het assemblageproces in USAC Lean is ingericht, wordt ingegaan op de combinatie van Lean met Smart Technologieën. Hoe kan bijvoorbeeld een technologie als Augmented Reality (AR) en Robotisering het proces efficiënter en effectiever maken? Deze masterclass zal uitleggen hoe deze technologieën hier een rol in kunnen spelen zodat u hierna kan bepalen over de verdiepende workshop voor u interessant is.

De workshops ‘Standaardisatie werkinstructies met AR’ en ‘Robotisering voor Lean assemblage’ zijn ook los te volgen.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online

Deelname
€ 49, partners kunnen kosteloos deelnemen

De sprekers

Thomas Lautenbach

Onderzoeker
404911 Portretfoto Thomas Lautenbach

Gerben Muller

Docent-onderzoeker
447863 Profielfoto Gerben Muller