Gratis online event Online event: Het werk van de toekomst

mensen vaag in kleur een ouder iemand en een kind

De HAN en adviesbureau Berenschot organiseren op donderdag 8 april het online event Effectieve transitie naar het werk van de toekomst, ja! Maar hoe? Tijdens dit gratis event kun je kennismaken met inzichten in de toekomst van werk vanuit Japans en Nederlands perspectief. Meld je aan voor 22 maart!

Voor eind 2020 hadden de HAN en Berenschot een gezamenlijke reis naar Japan gepland voor de inspiratie en visievorming van HR-executives. Waarom naar Japan? Japan is een land van uitersten, waar ver doorgevoerde automatisering en digitalisering samengaan met een cultuur van hard en veel werken, maar ook met diepgewortelde tradities, aandacht voor zingeving en de oudste gezonde inwoners op aarde. Vanwege de coronacrisis is de reis helaas uitgesteld. Digitaal bleven de onderlinge relaties echter intact en zo is het online event "Effectieve transitie naar het werk van de toekomst, ja! Maar hoe dan?" ontstaan.
Annet de Lange, lector HRM aan de HAN en bijzonder hoogleraar succesvol ouder worden aan de OU is een van de sprekers tijdens het event. 

Benieuwd naar nieuwe inzichten rond de transitie naar werk van de toekomst? Meld je dan uiterlijk 22 maart aan voor het event! Deelname is gratis. In verband met de sprekers en deelnemers uit Japan is de voertaal tijdens het event Engels. 

9.30 - 12.15 uur Programma

  • Inleiding: de toekomst van werk en het belang van goed werk voor iedereen – Sanne van den Bosch, managing director adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties bij Berenschot
  • Eén-op-één ontmoetingen voor deelnemers
  • Arbeidsmarktvraagstukken in Nederland – Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot 
  • Gezonde arbeidsomstandigheden en nieuwe werkmethoden in Japan: relevante resultaten en inzichten uit onderzoek – Akihito Shimazu, professor Applied Health, Keio University, Tokio
  • Vragenronde (plenair)
  • Discussie & reflectie (break-out rooms)
  • Future of Work: aan de slag met uitdagingen in learning communities – Annet de Lange, lector HRM en bijzonder hoogleraar succesvol ouder worden, HAN en OU en Francel Vos, senior consultant strategisch HRM en Sociale Innovatie bij Berenschot
  • Slotreflectie – Sanne van den Bosch

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online

Deelname
Gratis