Wat kan ik studeren met mijn profiel?

Eigenlijk ben je in 3 havo of vwo al gestart met je studiekeuze, want jouw profiel bepaalt voor een deel welke opleiding jij na de middelbare school kunt volgen. Bekijk hier welke opleidingen jij kunt volgen met jouw profiel. En wat als je profiel niet (helemaal) aansluit? Soms kun je de ontbrekende vakken dan alsnog halen.

31517 vier studenten docent voor de klas

Dit kun je studeren met jouw profiel

In 3 havo of vwo ben je eigenlijk al gestart met je studiekeuze. Je profiel bepaalt voor een deel welke opleiding jij na de middelbare school kunt volgen. Bekijk in het schema de studierichtingen die je leuk vindt en ontdek voor welke opleidingen je toelaatbaar bent.

Lijkt een opleiding je leuk maar sluit je profiel niet (helemaal) aan? Schrap 'm niet meteen van je lijstje, maar bekijk wat je kan doen om wél aan te sluiten.

profielkeuze toelatingsvoorwaarden

Let opSommige opleidingen stellen aanvullende eisen

Studenten uitleg docent klimwand

Gebruik de tool van Studiekeuze123

In het schema hierboven zie je welke opleidingen van de HAN je kunt volgen met jouw profiel. Daar kun je ook achter komen door de tool Van Profiel naar Studie van Studiekeuze123 in te vullen. Dan krijg je een handig overzicht van welke studie je met jouw profiel kunt volgen. Fijn, daar zitten dan ook meteen alle andere hbo-opleidingen in Nederland bij.

30482 Student studeren