Omscholen naar Built Environment

Built Environment, dat is de wereld van de bouwkunde en de civiele techniek. Lees hier meer over de vakgebieden, de opleidingen en welke toelatingseisen er zijn.

bouwkunde studenten klaslokaal laptop

Omscholen naar bouwkunde

Als bouwkundig ingenieur of bouwkundig medewerker heb je heel wat theorie- en praktijkervaring in huis. Je bent veel waard voor allerlei werkgevers. Gezien de ontwikkelingen in de bouwsector kun je voorlopig kiezen waar je wilt werken. Denk aan beroepen als calculator, projectleider of bouwtechnisch medewerker. 

Toelatingseisen

Wil je starten met de Associate degree Bouwtechnisch Medewerker of de bacheloropleiding Bouwkunde? Dan heb je een bepaald profiel of vakkenpakket nodig. Je moet ook beschikken over een relevante werkplek en je hebt goede kennis van wis- en natuurkunde nodig. Check bij de opleiding of je voldoet aan de toelatingseisen, en wat de mogelijkheden zijn als dat niet zo is. 

bouwkunde deeltijdstudent laptop bouwplaats

Omscholen naar civiele techniek

Projecten managen die draaien om verkeersknooppunten, bruggen en water. Word jij expert in duurzame infrastructuur, en ga je deze vraagstukken te lijf? Dit is jouw toekomst, als je kiest voor Civiele Techniek. 

Ad of bachelor?

In 2 jaar tijd een diploma op zak. Het kan met de Associate degree (Ad), een verkorte hbo-opleiding. Als een 4 jaar durende bacheloropleiding er even niet in zit. Kies de Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie. Of wordt het toch de bachelor Civiele Techniek

civiele techniek deeltijdstudent op locatie

Toelating

Voor een technische opleiding heb je een bepaald profiel of vakkenpakket nodig. Je moet ook een werkplek in de infrasector hebben, waar je minimaal 20 uur per week werkt en waar je naar hbo-niveau kunt toewerken. En je hebt goede kennis van wiskunde en natuurkunde nodig. Check bij de opleiding of je voldoet aan de toelatingseisen, en wat de mogelijkheden zijn als dat niet zo is. 

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500