Vanuit je lerarenopleiding direct door naar een master

Ben je bezig met een educatieve bachelor, zoals een lerarenopleiding, Pabo, ALO of Opleidingskunde? Bij de HAN kan je na je bachelor direct doorstromen naar de master.


De route naar je mastertitel

Directe instroom

Een vaste aanstelling is niet nodig.

Geen pre-master nodig

Je kunt zonder pre-master starten met de opleiding.

Werkervaring?

Je eindstage of LIO-stage geldt als werkervaring.

Het verschil tussen een hbo- en wo-masterHaarfijn uitgelegd in deze animatie

Ga voor je eerstegraads bevoegdheidDoorstroomtrajecten

Je kunt bij de HAN vanuit 4 lerarenbachelors doorstromen naar de aansluitende master na je lerarenopleiding. Net als je bachelors prakijkgerichte masters: je leert in combinatie met je werk of stage en je wordt vanuit zowel opleiding als school begeleid. Met als resultaat: je bent straks eerstegraads bevoegd én hebt al veel werkervaring. De masteropleiding en werkveld werken nauw samen. Maar hoe dan? De HAN lerarenmasters zijn duaal: je combineert opleiding met werkplek of stage op school.

Een werkplek in de vorm van baan of stage of opdrachtgever is een voorwaarde voor onze onderwijsmasters. Indien nodig ondersteunt de HAN je bij het vinden van een stageplek zoals een school of bedrijf. Of helpt je bij het vinden van een opdrachtgever. De HAN heeft een uitgebreid netwerk aan scholen en bedrijven in de regio Arnhem en Nijmegen.

Educatieve masters

 • Master Leraar Algemene Economie

  De transitie naar een circulaire economie, veranderende energiemarkt, MVO, eerdere economische zelfstandigheid. Met de Master Leraar Algemene Economie speel jij in op je veranderende vakgebied en de economie van de toekomst. Je hebt meer uitdaging in je werk en brengt vernieuwing in het onderwijs.
 • Master Leraar Engels

  Leerlingen stimuleren, enthousiasmeren voor Engelse literatuur, grammatica verlevendigen…. Met de Master Leraar Engels ontwikkel je de kennis en vaardigheden om les te geven aan bovenbouw havo, vwo, vavo of op het mbo of hbo. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je in op het grote tekort aan docenten.
 • Master Leraar Nederlands

  Nederlands is een kernvak. Des te groter de uitdaging om bovenbouwleerlingen havo en vwo te enthousiasmeren en te motiveren. Met de Master Leraar Nederlands leer jij de liefde voor jouw vak overbrengen. Met je 1e-graads bevoegdheid speel je bovendien in op het tekort aan docenten Nederlands.
 • Master Leraar Wiskunde

  Met de Master Leraar Wiskunde haal jij je 1e-graads bevoegdheid voor havo- of vwo-bovenbouw, vavo, mbo of hbo. Je verdiept je vakkennis en vergroot je didactische vaardigheden.

Haal het meeste uit jezelf en blijf in de studieflowDirect instromen na je bachelor

Vraag de lerarenbeurs aan

Je kunt je masteropleiding financieren met de lerarenbeurs. De lerarenbeurs vergoedt maximaal € 7.000,- en je ontvangt maximaal 3 jaar voor een masterstudie.

Verkort je mastertraject met een minor

Volg je de lerarenopleiding Nederlands, wiskunde en economie dan kan je in het derde jaar in de minor alvast onderdelen van de corresponderende masteropleiding volgen en afsluiten. Of je nu na je bachelor meteen doorstroomt in je master na lerarenopleiding of er na wat jaren werken mee start, je hebt met je minor vrijstellingen opgebouwd waarmee je het mastertraject kan verkorten. 

Bij de bacheloropleiding leraar Engels vul je in het derde jaar van de lerarenopleiding de minor in het buitenland in. Zo kun je in het vierde jaar in het kader van de ‘Options’ een of twee onderdelen van de master volgen en daarmee het mastertraject verkorten.

Haal het meeste uit jezelf en blijf in de studieflowDirect instromen na je bachelor

Masteropleiding na je lerarenopleiding, waarom uitstellen?Werken of doorstuderen?

Steeds meer studenten willen nog niet gaan werken na hun bachelor, maar doorstuderen. Als je direct doorstroomt van je bachelor naar een masteropleiding ben je immers al gewend om werken en leren te combineren, blijf je ‘leer’vaardig en voorkom je die lastige omschakeling op een later moment in je carrière. Wat is jouw masterplan? Start je hbo master na je lerarenopleiding bij de HAN en behaal je eerstegraads bevoegdheid.