5c33ac70-5ddd-11ee-84ec-b9b1abbb046b Ouder dame wordt in dagelijkse bezigheden geholpen via technieken in huis

Er is inmiddels al een zorginfarct gaande. Te korten in de zorg, met wel een toenemende vraag naar zorg. Mensen worden steeds ouder, en moeten langer thuis blijven wonen. Het doel van dit onderzoek is om een intelligente thuisomgeving te creëren dat mensen met dementie ondersteunt in de dagelijkse a

Snelle info

Start

september 2022

Status

Lopend

Looptijd

24 maanden

Subsidieregeling

Raak – Publiek

Projectleider

Somaya Ben Allouch (HvA)

Projectkenmerk

Projectkenmerk: SU 1454

Aanleiding

​In de zorg zijn er grote tekorten aan zorgprofessionals. Daarbij is er hoge werkdruk bij zorgprofessionals. Zeker in de dementiezorg omdat deze groep steeds langer thuis moet blijven wonen. oor de inzet van slimme technologische innovaties zoals een Intelligente Zorgomgeving kan deze werkdruk sterk verminderd worden.

Doel

Samengevat zijn Personalisatie, Adaptiviteit en goede Gebruikersinteractie belangrijke elementen voor een effectieve Intelligente Zorgomgeving. Het doel van dit project is daarom het ontwikkelen van JITAI (Just-in-time-adaptive interventions)-modules die aan het bestaande prototype kunnen worden toegevoegd, zodat er een Intelligente Zorgomgeving ontstaat die anticipeert op en zich aanpast aan de behoefte van zowel de ouderen met dementie als de zorgprofessional.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat is een slim en meelevend huis dat mensen met dementie ondersteunt in de algemene dagelijkse levensbehoefte. We hopen in dit project het systeem waar Artifical Intelligence in is geïntegreerd te kunnen ontwikkelen en te kijken of het daadwerkelijk mensen met dementie ondersteunt.

Maak kennis

Gerald Gosselink

Onderzoeker
0adaf8f6-0d01-11ee-8039-02565807075b Onderzoeker bij het Lectoraat Architecture in Health, Gerald Gosselink

Ruth Bles

Onderzoeker
Portretfoto Ruth Bles. februari 2019

Masi Mohammadi

Lector
dd0133f2-0cef-11ee-a6d1-02565807075b Lector Architecture in Health Masi Mohammadi.

Peyman Najafi

Onderzoeker
56ab32a2-0cff-11ee-be34-02565807075b Peyman Najafi, werkzaam bij lectoraat Architecture in Health. aubergine kleurige blouse

Coosje Hammink

Onderzoeker
Portretfoto Coosje Hammink juni 2018

Onze partners

  • HvA
  • TU/e
  • Illi TV
  • Zuidzorg
  • Lentis

In contact komen met dit project?

Het lectoraat Architecture in Health

Wat maakt dat mensen zich goed voelen? Het onderzoek van ons lectoraat sluit aan bij maatschappelijke uitdagingen op het gebied van active and healthy living. Wij doen wetenschappelijk, maar altijd praktijkgericht onderzoek. 

Lectoraat architecture in health. Living labs
Zwaartepunt
 

HAN staat voor Sociaal

Met Sociaal - Fair Health richt de HAN zich op het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter én hebben een minder gezonde levensverwachting. In ons onderwijs en onderzoek hebben we aandacht voor deze verschillen, dit willen we doorgeven aan alle (toekomstige) professionals.

Ouderenzorg