onderzoek drietal overleg lectoraat wijkverpleging

Om de implementatie van aanwezige kennis en tools over wijkgerichte preventie te versterken zijn we gestart met het opzetten van een landelijk Implementatienetwerk Preventie van kennis- en praktijkpartners. Dit project is een samenwerking tussen het lectoraat Wijkverpleging van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het lectoraat Leefstijl en Gezondheidsbevordering van Christelijke Hogeschool Ede, Vilans, beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en zorgorganisaties Buurtzorg en Platform Verbinden met Zorg

We gaan de huidige instrumenten en projecten rond wijkpreventie in kaart brengen om zo een goed overzicht te krijgen van de diverse mogelijkheden om wijkpreventie vorm te geven.  Daarnaast gaan we in gesprek met relevante stakeholders en wijkverpleegkundigen om ook input te krijgen over de gewenste aard, inhoud en vorm van het netwerk.

Het doel is namelijk om met al deze ideeën een duurzaam netwerk op te zetten rond wijkgerichte preventie door verpleegkundigen. We zullen hiervoor onder andere een landelijke kennisbijeenkomst organiseren. We hopen hiermee kennis te vergroten en praktische handvatten te geven aan wijkverpleegkundigen om hen zo te empoweren om met wijkgerichte preventie aan de slag te gaan om daarmee gezondheidsproblemen bij wijkbewoners te voorkomen.