ACE: Accelerating the Home Care Innovation Ecosystem of the Future in the North Sea Region

Momenteel heeft 1/5 van de huishoudens in de EU professionele zorg nodig. Het zorgsysteem en medische faciliteiten kunnen dit toenemende aantal gebruikers van zorg niet aan, zeker gezien het personeelstekort. ACE heeft als doel het versnellen van (adoptie van) innovaties die aansluiten bij de behoeften.

31730 student lacht naar andere student

Snelle info

Start

1 januari 2023

Status

Lopend

Looptijd

42 maanden

Subsidieregeling

€ 279.320 (HAN budget) 167.592 (HAN Funding EU)
€ 2.616.729 (total funding EU project)
€ 4.361.215 (total budget project)

Projectleider

Masi Mohammadi

Project kenmerk

SU1558

Aanleiding

De EU ondergaat een demografische verandering, 20.8% van de populatie is 65+ jaar of ouder. In de ‘North Sea Region’ gaat het om nog een groter percentage en in de toekomst zal dit alleen nog maar meer toenemen. Vooralsnog is uitwisseling onder stakeholders over innovaties en best practices beperkt.

doel

Om de richting voor de ‘home care of the future’ te bepalen, is het belangrijk om verschillende partijen centraal te stellen in het project: (thuis)zorgleveranciers, innovators (bedrijven), de eindgebruikers, onderzoek en publieke organisaties. In andere woorden, het hele ecosysteem moet aanwezig zijn in het consortium. Dit is het doel van ACE, met een unieke aanpak die niet alleen innovatie probeert te versnellen, maar ook transnationale uitwisseling van kennis in de North Sea Region.

Maak kennis 

Ons team

Masi Mohammadi

Lector
244101 Lector Architecture in Health Masi Mohammadi.

Coosje Hammink

Onderzoeker
317919 Portret Coosje Hammink met blauwe achtergrond

Resulaten

Het project ACE ondersteunt het ‘home care ecosystem’ in de NSR, waarbij het stimuleren van innovaties die het langer zelfstandig thuis wonen van zorggebruikers mogelijk maken centraal staat. NSR innovaties kunnen wearbles, e-health, domotica en meer zijn. ACE omvat een (digitale) community van meer dan 350+ stakeholders, heeft als doel 30+ innovaties op te schalen naar een hoger TRL niveau, waarmee ze (beter) aansluiten bij de behoefte van de doelgroep en aanpassingen te suggereren voor in de dagelijkse praktijk van 150+ NSR thuiszorg leveranciers.

507764 interreg, north sea region 1040x1040

Onze partners

 • Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV (NL)
 • BOM Brabantse Ontwikkelings maatschappij (NL)
 • RISE Research Institutes of Sweden (Zweden, Lead partner)
 • Innovation Skane (Zweden)
 • Höganäs Omsorg (Zweden)
 • Aarhus Kommune (Denemarken)
 • Vesthimmerlands Kommune (Denemarken)
 • ESN European Social Network (België)
 • Thomas More University Living and Care Lab (België)
 • Boone NV PRoF (België)
 • Biotech Sante Bretagne (France) CoWork’Hit Innovation Centre (France)
 • TUHH Technische Universtät Hamburg (Duitsland)

In contact komen met dit project?

Coosje Hammink

 • coosje.hammink@han.nl
 • Zwaartepunt
   

  HAN staat voor Health

  Met Health richt de HAN zich op het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter én hebben een minder gezonde levensverwachting. In ons onderwijs en onderzoek hebben we aandacht voor deze verschillen, dit willen we doorgeven aan alle (toekomstige) professionals.

  Ouderenzorg

  Het lectoraat Architecture in Health

  Wat maakt dat mensen zich goed voelen? Het onderzoek van ons lectoraat sluit aan bij maatschappelijke uitdagingen op het gebied van active and healthy living. Wij doen wetenschappelijk, maar altijd praktijkgericht onderzoek. 

  Lectoraat architecture in health. Living labs