Onderzoek koplopers duurzaamheid

Wie zijn koplopers als het gaat om het verweven van duurzaamheid en meervoudige waardecreatie bij financieel en fiscaal advies? En wat kunnen anderen van hen leren?

453205 Stockfoto van papieren bootjes waarvan er een koploper is voor projectpagina van associate lectoraat Sustainable Finance and Tax

Snelle info

Onderzoeksthema:

Adviesrol

Projectleiders:

Fred de Jong & Karin Theunissen

Start:

September 2022

Status:

Lopend

Voorbeeld voor anderen

Financieel en fiscaal adviseurs vinden duurzaamheidsadvies belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van het associate lectoraat. Toch vinden veel adviseurs het in de praktijk nog lastig om concreet te adviseren over duurzaamheid. Er zijn wel enkele kantoren die voorop lopen en die al actiever zijn op het thema duurzaamheid. Deze kantoren kunnen een voorbeeld zijn voor andere adviseurs in de aanpak en inbedding van duurzaamheidsadvies in de praktijk. 

Identificeren en analyseren

In samenwerking met brancheorganisatie NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen) en een student van de opleiding Finance, Tax and Advice wordt door het associate lectoraat onderzoek gedaan naar de lessen die financieel en fiscaal adviseurs kunnen trekken uit de ervaringen die collega advieskantoren hebben opgedaan met duurzaamheidsadvies. Het doel is om de koplopers in een sector te identificeren en te analyseren hoe zij duurzaamheidsadvies hebben opgenomen in hun adviespraktijk. Wat zijn de good practices en welke kennis kan gedeeld worden?

Bredere samenwerking

Naast een samenwerking met brancheorganisatie NOAB wordt ook bekeken met welke andere brancheorganisaties samengewerkt kan worden in dit onderzoek. Om zo breed in de financiële en fiscale adviespraktijk voorbeelden op te halen en kantoren te stimuleren om duurzaamheid in hun advisering toe te passen.

Meer weten?

Neem contact op met de projectleiders.

Fred de Jong

associate lector Sustainable Finance & Tax
346530 Profielfoto van associate lector Sustainable Finance & Tax Fred de Jong.

Fred werkt associate lector Sustainable Finance & Tax en is daarmee onderdeel van het lectoraat Financial Control van de academie Financieel Economisch Management.

Karin Theunissen

Docent-onderzoeker
32452 Portret Karin Theunissen, fta, finance, tax and advice, economie, docent

Karin werkt als docent Finance, Tax and Advice en is als docent-onderzoeker verbonden aan het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax.