Design for excellence

Lean productontwikkeling maakt duidelijk wat waardevol is voor uw klant, hoe u dat gestroomlijnd en zonder verspilling realiseert en hoe u tijd overhoudt om nog beter te worden.

394560 Lector Jannes Slomp wijst iets aan op whiteboard

Veel organisaties en bedrijven vinden het moeilijk om Lean toe te passen in hun specifieke omgeving. In onze opleidingen verdiep je je in de Lean filosofie of specifieke deelgebieden en leer je hoe je deze kennis kunt gebruiken om te komen tot concrete verbeteringen in de praktijk. We richten ons daarbij niet alleen op seriematige - en klantspecifieke productieprocessen, maar ook op het inrichten en verbeteren van administratieve en dienstverlenende processen. Tijdens onze opleidingen pas je de kennis direct toe in de praktijk door een Lean project uit te voeren. Dit is een actueel project bij een van onze partnerbedrijven of het bedrijf waarbij je werkzaam bent. 

Lean, dat is toch iets voor productie. Lean gaat over het netjes houden van de werkplek, het standaardiseren van werk en voorkomen van variatie. Dat werkt niet bij productontwikkeling, want bij productontwikkeling is geen project hetzelfde en zijn ontwikkelaars creatief bezig.

Denkt u dit ook?
Dan zal het u verbazen dat het wel heel goed samen gaat. Sterker nog: met Lean gaat productontwikkeling een stuk beter.

243979 lego opstelling

Toegevoegde waarde van Lean

Bent u betrokken bij productontwikkeling en herkent u:

  • Dat het nieuwe product minder verkoopt dan verwacht;
  • Dat u hartstikke druk bent, maar dat het toch niet opschiet;
  • Dat u voortdurend verrast wordt door onverwachtse tegenslagen;
  • Dat u opnieuw kunt beginnen omdat de specificaties veranderen; 
  • Dat u geen tijd hebt om te verbeteren, omdat er altijd wel iets is dat eerst moet.

Als u het herkent, is lean productontwikkeling iets voor u. Lean productontwikkeling maakt duidelijk wat waardevol is voor uw klant, hoe u dat gestroomlijnd en zonder verspilling realiseert en hoe u tijd overhoudt om nog beter te worden.

Kennis over productontwikkeling en innovatie

In de literatuur zijn methodes beschreven die helpen om sneller en effectiever te ontwikkelen en tegelijkertijd capaciteit over te houden om te verbeteren. Maar werken die ook in het mkb?

Het HAN Lean QRM Centrum verbindt de theorie op het gebied van lean productontwikkeling met de praktijk, vergaart nieuwe kennis door onderzoek en leert dit weg. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief rond onderwijs, onderzoek, publicaties en evenementen op het gebied van Lean en continu verbeteren eens per maand. 

383218 Toetsenbord Newsletter
draw-cta-title