Post-hbo Controlling

32878 project-docent
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00

De opleiding start 4 november 2021 en 3 februari 2022

De situatie in je organisatie is complex. Ze vragen veel van jou als controller. Diepgaande kennis, kunde en inzicht. Maar ook de vaardigheid om in het managementteam mee te draaien. Wil jij jezelf in 1 jaar verder ontwikkelen op post-hbo-niveau? Dan is deze opleiding precies iets voor jou!

In het kort

  1 jaarDuurStart 4 x per jaar
  14.00-21.00 uurElke donderdag
  hbo+Niveau
  12-15 uurStudiebelasting
  € 9.400,-Kosten

Voor wie is deze opleiding?

Je werkt al enige jaren als financieel professional. Je zoekt naar verdieping en verbreding. Je wil diepgaande financieel-economische kennis van de administratieve processen in organisaties. Daarnaast wil je vaardigheden ontwikkelen om op managementniveau te kunnen opereren. Het doel van de opleiding is om als allrounder te kunnen functioneren in allerlei branches. Bij zowel grote organisaties, als bij het MKB.
Lees snel verder of bekijk het complete overzicht accountancy en control bij de HAN.

Unieke samenwerking met Nyenrode Business Universiteit

De HAN biedt deze opleiding al 15 jaar aan in nauwe samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. Jij weet dus dat er twee sterke opleiders achter staan die kwaliteit, aansluiting met de arbeidsmarkt en hoge toegevoegde waarde als prioriteit hebben. Deze opleiding is onderdeel van de MSc in Controlling van Nyenrode, al 8 jaar op nummer 1 in de keuzegids met masteropleidingen in Nederland.

Jij bepaalt hoe je afstudeert

​Deze opleiding gaat uit van het T-profiel. De mogelijkheid om op 2 manieren af te kunnen studeren maakt de opleiding bij de HAN uniek:

 • Afstuderen
  Wil je afstuderen als controller op post-hbo niveau? Dan schrijf je een afrondend paper en rond je daarmee je studie af. Je ontvangt het post-hbo getuigschrift Controlling.
 • Doorstuderen: stroom door in de verkorte Master of Science in Controlling bij Nyenrode
  Wil je na het 1e jaar post-hbo Controlling een universitaire master behalen en afstuderen als MSc (Master of Science in Controlling)? Stroom dan rechtstreeks in de verkorte Master of Science in Controlling aan Nyenrode Business Universiteit. Je vervolgstudie bestaat uit een jaar theorie en een half jaar met het schrijven van je wetenschappelijke scriptie.

Programma post-hbo Controlling

De opleiding is breed opgezet en bestaat uit 2 modules met vakken uit 4 verschillende vakgebieden; informatievoorziening, financieel-economisch, bedrijfskundig en ondersteunend. Dit komt aan bod:

 • Corporate Law (Ondernemingsrecht)
  Ondernemningsvormen, de positie van de aandeelhouder en andere belanghebbenden, governance.
 • Operations & Supply Chain Management
  Het managen van bedrijfsprocessen gericht op het scheppen van toegevoegde waarde bij alle schakels in de onderneming. Onderwerpen zijn o.a. Lean Management, Agile, TOC and TQM.
 • Finance advanced 1
  De controller als specialis met een eigen visie en eindverantwoordelijkheid voor vraagstukken op het terrein van investerings- en financieringsbeslissingen.
 • Organizational Behaviour: Theory & research Skills
  Verantwoordelijk leiderschap gericht op het realiseren van duurzame oplossingen voor mensen, organisaties en de maatschappij.
 • Introduction to Tax Law (Belastingrecht)
  Vier belastingen waar nagenoeg elke controller mee in aanraking komt, te weten inkomstenbelasting, loonbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting.
 • Financial accounting
  Bedrijfseconomische grondslagen van de externe verslaggeving en geldende regelgeving. 
 • Management Accounting & Control
  Plaatsen van control vraagstukken in de bredere context van de organisatie en haar omgeving.
 • Theory of Accounting Informations Systems
  De (bestuurlijke) informatieverzorging wordt steeds dynamischer en flexibeler, mede door de inzet van IT. 

De losse modules van post-hbo Controlling

Wil je in minder tijd heel gericht jouw financieel-economische kennis van administratieve processen verdiepen en verbreden? Dan kun je ook kiezen voor de specialisatiemodules. De modules zijn los te volgen en duren 7 maanden.

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de post-hbo opleiding Controlling bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! Stel al je vragen aan docenten en studenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem of Nijmegen. Liever de online voorlichtingen vanuit huis volgen? Dat kan bij sommige opleidingen ook.

 

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Verdere informatie

Ervaring van student Govert

"De opleiding brengst financials uit verschillende sectoren bij elkaar. Dat vond ik echt heel interessant."

Interesse in Controlling?

Meld je dan aan. Of vraag om een persoonlijk adviesgesprek. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en misschien heb je wel recht op vrijstellingen.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300