Post-hbo Coach Motiverende Gespreksvoering

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start17 januari 2022

Na het volgen van een basistraining ontwikkel je je in dit trainingstraject tot een hoger niveau in de toepassing van Motiverende Gespreksvoering (MGV).  Je leert ook hoe je collega’s kunt ondersteunen en coachen in het vaardiger worden in deze gespreksmethodiek.

Coach Motiverende Gespreksvoering

In het kort

  8 dagdelenDuurStart: 17-01-2022 (middag) Vervolg: 14-02 (middag), 28-03, 04-04-2022. Dagdelen 7 en 8 worden gepland i.o.m deelnemers in najaar 2022.
  56 uur totaalStudiebelasting
  28 uurContacturen
  28 uurZelfstudie
  € 3.700,-Kosten

Volg de training Coach Motiverende Gespreksvoering
Het beheersen van vaardigheden in MGV begint bij een basistraining. De training Coach Motiverende Gespreksvoering is bedoeld voor alumni die een basistraining MGV hebben afgerond en zich binnen hun organisatie willen ontwikkelen in het coachen van collega’s in de toepassing van MGV. Onderzoek leert dat voor verdere ontwikkeling van deze vaardigheden oefening in de praktijk én het krijgen van feedback op gevoerde gesprekken een vereiste zijn.

 • Je ontwikkelt je in deze training naar een hoger niveau in de toepassing van MGV door meer te leren over achtergrond en theorie en ook door zelf feedback te krijgen op je eigen gespreksvoering.
 • Je oefent ook in het geven van feedback op de gespreksvoering van medecursisten en collega’s.
 • Het doel is dat je zelf op effectieve wijze – volgens de uitgangspunten van MGV - collega’s coacht in het gebruik van deze methodiek.

Implementatie MGV binnen je organisatie

MGV is een bewezen effectieve methodiek. Indien jouw organisatie kiest voor de uitgangspunten en het gebruik van deze methodiek binnen de zorgverlening, dan vereist dit continue aandacht voor de toepassing en ook het ontwikkelen en verbeteren van vaardigheden hierin door hulpverleners. Als Coach MGV draag je binnen je organisatie zorg voor implementatie van deze methodiek, onder andere door het coachen van collega’s via feedback op vaardigheden en via het maken van een op maat opgesteld plan ter borging van MGV binnen jouw organisatie.

Voor wie

Toelating

 • Je hebt een certificaat van een basistraining Motiverende Gespreksvoering (incompany of open opleiding)
 • Je werkt in een organisatie met mogelijkheden om collega’s te coachen in de toepassing van MGV (deze collega’s beheersen MGV op het niveau van een basistraining)
 • Je hebt een passieve beheersing van het Engels (lezen en verstaan)
 • Je maakt audio-opnamen van gesprekken met cliënten en video-opnamen van coachingsgesprekken die je voert met collega’s

 

Programma

Dit trainingstraject van 8 dagdelen duurt ongeveer een jaar. De training bestaat uit een mix van theorie, inleidingen, demonstraties, videoanalyses, rollenspelen, discussies, praktijkopdrachten en oefeningen. Er is veel aandacht voor praktische vaardigheden. Het traject wordt afgerond met een assessment, bestaande uit een zelfevaluatie, naast een evaluatie door de trainer. Zie bijlage 'Onderwerpen en competenties Coach Motiverende Gespreksvoering voor een uitgebreider overzicht van de onderwerpen en competenties van de training.

 

Toetsing

Je analyseert

 • de door jou met cliënten gevoerde gesprekken met de trainer en medecursisten
 • de door jou met collega’s gevoerde coachingsgesprekken met de trainer en medecursisten aan de hand van beeldopnames

Je schrijft

 • een implementatieplan voor de borging van MGV binnen je organisatie
 • een persoonlijk ontwikkelplan waarin aandacht voor ontwikkeling van jouw eigen kennis en vaardigheden in de toepassing van MGV, alsmede voor jouw vaardigheden als coach van jouw collega’s bij de toepassing van MGV

Je evalueert

 • aan het einde van dit trainingstraject met behulp van een assessment-instrument je theoretische basiskennis naast uw coachingsvaardigheden.
 • De trainer geeft ook een eindevaluatie aan de hand van dit assessment-instrument.

Resultaat

 • Certificaat: bij voldoende participatie (80% aanwezigheid en voldaan aan de praktijkopdrachten) en een voldoende voor het assessment ontvang je een certificaat voor 56 studiebelastingpunten
 • Bewijs van deelname: bij onvoldoende participatie en/of een onvoldoende voor het assessment ontvang je een bewijs van deelname met het aantal studiebelastingpunten gebaseerd op de gevolgde contacturen

Deskundige en ervaren trainers

De trainers die dit trainingstraject verzorgen, hebben ruime ervaring met Motiverende Gespreksvoering. Zij zijn lid van het netwerk MINT: het Motivational Interviewing Network of Trainers. Leden van dit netwerk komen bijeen om kennis uit te wisselen, te trainen en nieuwe onderzoeken te bespreken. De trainers van HAN VDO nemen regelmatig deel aan MINT-bijeenkomsten. Zo blijven ze ook voortdurend in ontwikkeling en op de hoogte van de laatste inzichten.

Samenwerking

HAN VDO biedt deze training aan in samenwerking met Corine Vernooij, Mens & Motivatie

Toelichting op de kosten

 • inclusief digitaal studiemateriaal
 • koffie/thee (+lunch bij dagen van 2 dagdelen)
 • je betaalt de kosten voor de startdatum
 • wilt je in termijnen betalen? Hiervoor betaal je € 50 extra. Vermeld ‘termijnbetaling’ in het opmerkingenveld bij het aanmelden

Zoek je maatwerk?

Je kunt deze training op je eigen locatie laten uitvoeren. Wij ontwikkelen ook samen met jou een leertraject op maat. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via tel: 024 - 351 1030.

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1030