Transitie naar Gezondheid en Welzijn

De zorg verandert razendsnel. Wil jij vooroplopen in de vernieuwing? De cross-sectorale master Transitie naar Gezondheid en Welzijn (MTGW) maakt je klaar om de toekomst van zorg en welzijn mee vorm te geven: toekomstbestendig, betaalbaar en voor iedereen toegankelijk.
Let op: voor deze nieuwe opleiding loopt een aanvraagprocedure bij de NVAO. Aanmelden kan zodra de opleiding is goedgekeurd en in Studielink staat.
- Op de hoogte blijven?
- Meld je aan voor de Open Avond op 4 juni
Verbreed je mogelijkheden:
In de master Transitie naar Gezondheid en Welzijn ontwikkel je je tot change-agent. Je leert vanuit een helicopterview transdisciplinair kijken en onderzoeken. Samen met burgers, professionals, gezondheids- en welzijnsorganisaties, gemeenten en zorgfinanciers bekijk je welke kennis nodig is. Ook onderzoek je wat werkt bij de implementatie van innovatieve (soms zelfs radicaal vernieuwende) oplossingen op het gebied van gezondheid en welzijn. De transitie naar gezondheid en welzijn wordt, als het kan, mede gedreven door zorgtechnologie (zoals AI, wearables en zorgrobots).
Vaardigheden
Je werkt tijdens je studie aan de volgende eindkwalificaties:
- Signaleren en analyseren van transitievraagstukken
- Strategie bepalen en ontwerpen
- Transitie en transformatie begeleiden
- Samenwerken aan transitie
- Onderzoekend vermogen
- Reflecteren op professioneel handelen
Beroepen
Deze functies sluiten bij de master Transitie naar Gezondheid en Welzijn aan:
- Change-agent
- Projectmanager
- Innovatiemanager
Kom kennismaken op 4 juni
Is de deeltijd master Transitie naar Gezondheid en Welzijn iets voor jou? Kom naar de Open Avond op 4 juni! We nemen je mee in wat je van de master Transitie naar Gezondheid en Welzijn kunt verwachten en er is ruimte voor al jouw vragen. Of je nu vragen hebt aan docenten, of je gewoon nieuwsgierig bent naar onze aanpak: wij staan voor je klaar. Ontdek je mogelijkheden en meld je aan via onderstaande button.

"Het programma vereist dat je snapt dat er complexe problemen zijn. De aanpak past bij de professional van de toekomst, met een bredere scope. De onderwijsbenadering vind ik passend."
Master Transitie naar Gezondheid en Welzijn deeltijd
In 2 jaar verrijk je jouw theoretische kennis, ontwikkel je essentiële skills en werk je aan praktijkvraagstukken uit je eigen organisatie.
- Je werkt samen met stakeholders aan complexe maatschappelijke vraagstukken rondom Transities naar Gezondheid en Welzijn. Als masterstudent werk je bijvoorbeeld in een wijk, een netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties of via een publiek-private samenwerking aan een wicked problem.
- Je analyseert het vraagstuk en onderzoekt samen met de stakeholders de daadwerkelijke vraag
- Je werkt interdisciplinair aan complexe maatschappelijke vraagstukken
- Je behaalt de titel Master of Science (MSc)

Persoonlijk advies op maat
Heb je interesse in de master Transitie naar Gezondheid en Welzijn? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Neem contact met ons op om je verwachtingen te toetsen en te bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities.
Wienand Remkes

Programmamanager
Voor wie is de master Transitie naar Gezondheid en Welzijn?
De master is toegankelijk voor een brede groep professionals met een hbo- of wo-bacheloropleiding. Bijvoorbeeld professionals uit de sector zorg en welzijn (verpleegkundigen, social workers, maatschappelijk werkenden, fysiotherapeuten, logopedisten etc.). Maar ook andere beroepen die te maken hebben met de complexe problemen bij de transities naar gezondheid en welzijn zoals bijvoorbeeld bedrijfseconomen, zorglogistici, zorginkopers, bestuurskundigen en beleidsmedewerkers behoren tot de doelgroep. Je wordt in de masteropleiding direct ondergedompeld in wicked problems. Na de introductie met een multidisciplinaire groep professionals werk je aan oplossingen die écht impact maken.

Praktische informatie
- Duur: deeltijdmaster van twee jaar
- Studiepunten: 60 EC (30 EC per jaar)
- Start: februari 2026 (onder voorbehoud van accreditatie)
- Locatie: Nijmegen, Kapittelweg 33
- Kosten: De master wordt bekostigd. Dit betekent dat je het wettelijk bepaalde collegegeld gaat betalen. Lees meer over het collegegeld.
- Onderwijstaal: Nederlands

"We moeten gang maken, en de beweging maken die nodig is. Ik word enthousiast van deze master: de opleiding als oplossing voor een wicked problem. Dan heb je ons!"
Direct contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.
De inhoud van de master Transitie naar Gezondheid en Welzijn
Wat ga je leren? Hoe ziet de master Transitie naar Gezondheid en Welzijn er inhoudelijk uit?
