Dit is je Werktuigbouwkunde studie

Een product verbeteren met jouw technisch inzicht? Bijdragen aan technologische innovatie en meer duurzaamheid? Bedrijven helpen met slimme productieprocessen? Het kan allemaal met de hbo deeltijdopleiding Werktuigbouwkunde. Daarbij bepaal je zelf hoe je jouw studie vormgeeft.

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

Studeren in coronatijd

Op dit moment gaat alles net even anders, ook jouw studiekeuze. Je maakt vooral online kennis met de HAN en de opleiding Werktuigbouwkunde. Hoe de lessen er straks uitzien als jij gaat studeren, weten we nu nog niet. We snappen dat jij daar benieuwd naar bent.

nijmegen-studeren-samen-studeren
 • Ontwerper

  Er is geen technisch vraagstuk te bedenken waarop jij geen antwoord hebt. Jouw technische oplossingen werk je uit in ontwerpen.
 • Constructeur

  Jij ziet een ontwerp en weet meteen waar de uitdagingen liggen. Kan het duurzamer? Beter? Mooier? Jij weet het!
 • Product engineer

  Jij weet wat klanten willen. Je kent hun technische eisen en je weet hoe je daaraan voldoet. Met oog voor kosten en efficiency, natuurlijk.
 • Sales engineer

  Naast techneut ben je ook een marketingexpert. Omdat jij weet hoe techniek werkt, weet je die techniek of het eindproduct ook te verkopen. 

8 modules in 4 jaar De opbouw van deeltijd Werktuigbouwkunde_

De hbo bachelor Werktuigbouwkunde in deeltijd aan de HAN duurt 4 jaar en telt in totaal 8 modules. In je 1e jaar leer je in 2 modules de beginselen van je nieuwe vakgebied. In de hoofdfase – het 2e en het 3e jaar – ga je in 5 modules de diepte in. In het laatste jaar van je studie is het tijd voor je laatste module. Dat is natuurlijk de afstudeermodule! 

Er is geen omschrijving beschikbaar

Hou zelf de controle over je studieControle is wel zo prettig!

Werken en leren, dat vraagt veel van je. En dan is het prettig zelf de controle te houden. De volgorde van de modules bepaal je deels zelf. Je kiest ook een module die past bij jouw situatie. De opleiding is hoe dan ook een mix van inspirerende colleges, online leren en leren op jouw werkplek. Aan het einde heb jij mooi je hbo bachelor Werktuigbouwkunde op zak!

Twee studenten werken samen

Zo ziet jouw opleiding WTB-deeltijd eruit!  Programma

Heb jij what it takes?

Een opleiding doe je niet zomaar, ook niet in deeltijd. Wil je zeker weten of het iets voor jou is? Of misschien heb jij juist al ervaring en kom je in aanmerking voor vrijstellingen. Maak een persoonlijke afspraak en je weet meer! 

bouwkunde studenten samenwerken

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding Werktuigbouwkundige 

werktuigbouwkunde slijptol machine