Dit is je studie

Sportkunde deeltijd is heel breed. Wil je meer leren over sportmanagement en gezondheidsbeleid? Of over coachvaardigheden in de sportzaal en bij begeleiding van cliënten naar een gezonde leefstijl? Denk ook aan sportevenementen of beweegprogramma's ontwikkelen voor bijzondere doelgroepen.


 • Sport & Society

  Gedragsverandering is je specialiteit. Jij bedenkt manieren om mensen te laten bewegen en werkt samen met andere professionals.

  studenten en docent in klaslokaal
 • Sport & Health

  Je bent expert op het gebied van leefstijl. Jij coacht mensen 1-op-1 om gezonder te gaan leven, of je bent actief binnen organisaties.

  Docent uitleggen aan klas
 • Sport & Business

  Het 'commerciële' profiel van Sportkunde. Je werkt bijvoorbeeld als sportmarketeer of je bent meer organisatorisch bezig.

  Studente in ringen buiten

4 jaar studerenDe opbouw van Sportkunde deeltijd

Van propedeuse tot diploma ben je in principe 4 jaar bezig. Theorie en practicum wisselen elkaar af én je werkt vanaf de eerste dag 8 uur per week in de praktijk. Je maakt kennis met allerlei organisaties: van zorg- en welzijnsinstellingen tot en met marketingorganisaties en adviesbureaus.

In totaal moet je 8 modules van een half jaar afronden. Als je al bepaalde kennis en kunde in huis hebt, kun je vrijstellingen krijgen. Even een studiepauze inlassen? Ook dat kan. Meer weten over vrijstellingen? In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Studente in ringen buiten

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

Deeltijd Sportkunde bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste 2 modules staan vast: dit zijn de modules van je propedeuse. Heb je een vooropleiding op hbo- of wo-niveau? Of heb je relevante werkervaring? Dan kun je misschien vrijstelling krijgen, voor (delen van) modules of je minor. Samen met je studiecoach  bekijk je wat voor jou de beste studieroute is.

Studente in ringen buiten

Studenten die je voor gingen

Ontdek de modules van de deeltijd Sportkunde Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Studente in ringen buiten

Maak kennis met onze docenten:

Bart van Gastel

‘Verbinding leggen tussen toekomstige professionals en het werkveld. Ervoor zorgen dat studenten enthousiast worden voor de wereld van de sport, maar ook dat het werkveld enthousiast wordt van onze studenten! '

Dianne van Zuylen

'Ik vind het leuk studenten uit te dagen om ingewikkelde stof te begrijpen en direct in de praktijk toe te passen. En daarbij coach ik de studenten in hun eigen coachingstraject met de cliënt. Zo zie je de student zich ontwikkelen tot een professional én jong-volwassene, heel tof om te zien’

Kevin Willems

'In de vakken die ik geef is veel ruimte voor creativiteit in het maken van bijvoorbeeld marketingcampagnes. Ik vind het geweldig als studenten mij verbazen met hele mooie campagnes.’

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijd Sportkunde.

Sportkunde docent testimonial Kevin Willems 2020