Dit is je studie

Sportkunde deeltijd is heel breed. Wil je meer leren over sportmanagement en gezondheidsbeleid? Of over coachvaardigheden in de sportzaal en bij begeleiding van cliënten naar een gezonde leefstijl? Denk ook aan sportevenementen of beweegprogramma's ontwikkelen voor bijzondere doelgroepen.

studenten lopen door gang

Welke richting kies jij?

 • studenten en docent in klaslokaal

  Sport & Society

  Gedragsverandering is je specialiteit. Jij bedenkt manieren om mensen te laten bewegen en werkt samen met andere professionals.

 • Docent uitleggen aan klas

  Sport & Health

  Je bent expert op het gebied van leefstijl. Jij coacht mensen 1-op-1 om gezonder te gaan leven, of je bent actief binnen organisaties.

 • Studente in ringen buiten

  Sport & Business

  Het 'commerciële' profiel van Sportkunde. Je werkt bijvoorbeeld als sportmarketeer of je bent meer organisatorisch bezig.

4 jaar studerenDe opbouw van Sportkunde deeltijd

Van propedeuse tot diploma ben je in principe 4 jaar bezig. Theorie en practicum wisselen elkaar af én je werkt vanaf de eerste dag 8 uur per week in de praktijk. Je maakt kennis met allerlei organisaties: van zorg- en welzijnsinstellingen tot en met marketingorganisaties en adviesbureaus.

In totaal moet je 8 modules van een half jaar afronden. Als je al bepaalde kennis en kunde in huis hebt, kun je vrijstellingen krijgen. Even een studiepauze inlassen? Ook dat kan. Meer weten over vrijstellingen? In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Studenten in klaslokaal docent armbeweging

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

Deeltijd Sportkunde bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste 2 modules staan vast: dit zijn de modules van je propedeuse. Heb je een vooropleiding op hbo- of wo-niveau? Of heb je relevante werkervaring? Dan kun je misschien vrijstelling krijgen, voor (delen van) modules of je minor. Samen met je studiecoach  bekijk je wat voor jou de beste studieroute is.

studenten overleggen in klaslokaal

Studenten die je voor gingen

Ontdek de modules van de deeltijd Sportkunde Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

klimmen op klimwand

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijd Sportkunde.

Hardloopwedstrijd