Dit is je studie

Duik in het privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht. Leer juridische problemen oplossen en procederen. HAN HBO-Rechten deeltijd leidt je op tot een breed onderlegde jurist. Je kennis pas je gelijk al toe in de praktijk.


 • Juridisch adviseur

  Je komt op voor de belangen van particulieren of bedrijven. Je adviseert over juridische mogelijkheden en weet problemen op te lossen.

  eceonomie-management-recht
 • Rechtshulpverlener

  Je werkt bij een rechtsbijstandsverzekeraar en adviseert en helpt klanten die hun recht zoeken.

  eceonomie-management-recht
 • Paralegal

  Je ondersteunt advocaten en juristen bij het doen van onderzoek en het opstellen van stukken.

  Twee dames zitten, man staat, FEM Associate degrees

Studeren in coronatijd Wat kun je verwachten

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.  

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten: 

Verhouding online/offline

Voorlopig is het beleid van de Academie Rechten dat al het onderwijs op afstand wordt gegeven. De eerstejaars studenten ontvangen wij gedurende het eerste jaar zoveel als mogelijk op locatie om kennis te maken en een band op te bouwen.

Intro

De opstartbijeenkomst vindt online via Teams plaats. Wanneer je bent aangemeld voor een juridische deeltijdopleiding word je daarover persoonlijk nader geïnformeerd.

Overig

Uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is om contact te hebben en te onderhouden met medestudenten. Ook dat is in deze tijd anders dan normaal. Wij stimuleren het onderlinge contact van harte en daarom hebben we eigen Teamsites waarop je o.a. met medestudenten samen kunt komen.

Projecten in je eigen organisatie De opbouw van HBO-Rechten deeltijd

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: deze studie duurt 4 jaar. In de propedeuse maak je kennis met vermogensrecht, strafrecht, ondernemingsrecht en staats- en bestuursrecht. Je legt de basis voor je juridische beroepsvaardigheden. De hoofdfase draait om 3 beroepsprofielen: juridisch adviseur mkb en consument, juridisch medewerker (de)centrale overheid en juridisch medewerker in de strafrechtpraktijk. Daarna studeer je af. 

Twee dames zitten, man staat, FEM Associate degrees

Waarom koos Brenda voor een juridische opleiding in deeltijd?Studenten die je voor gingen

Ontdek het programma van HBO-Rechten deeltijd Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Twee dames zitten, man staat, FEM Associate degrees

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over HBO-Rechten deeltijd.

Twee dames zitten, man staat, FEM Associate degrees