Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

Dit leer je bij de studie CMD deeltijd

Omscholen of specialiseren? Klanten via storytelling bereiken? Serious games gebruiken als onderwijsmiddel? Communicatieplannen leren maken? Bij CMD-deeltijd bepaal je grotendeels zelf de leerroute. Zo ben je na deze opleiding precies de crossmediale, digitale mediaprofessional die je wil zijn!

communication and multimedia design samenwerken testlab

Zelf het roer in handenDe opbouw van deeltijd Communication & Multimedia Design

Werken en leren is pittig. Dus geven we je zoveel mogelijk zelf het roer in handen! Zo kies je na de propedeuse je eigen specialisatie, minor én afstudeeronderzoek. Bepaal door het flip the classroom-idee zelf waarvoor je leerwerkgroepen inzet. En kun je je studie mogelijk versnellen als je laat zien al over bepaalde kennis te beschikken. Efficiënt! Zo leer je alleen wat je echt wil leren!

De start van je studiePropedeuse

In de propedeuse stort je het fundament onder je studie. Dat doe je met de modules Human Centered Design en Creative Design. Je leert alles over vormgeven. Over interactiviteit. De wensen van mediagebruikers. En het ontwerpen van apps en sites. Zó kun je je na jaar 1 verder ontwikkelen tot de multimediaspecialist die je zelf graag wilt zijn!

141325 student blauw rose blouse gebruikt macbook

Kies je specialisatieHoofdfase deeltijd CMD

Aan het eind van de propedeuse kies je een afstudeerprofiel. Op basis van je keuze volg je in de hoofdfase twee passende modules en specifieke leerwerkgroepen. 

Elke module (half jaar) bestaat uit 4 leerwerkgroepen (vakken) en een practicum. Bij de leerwerkgroepen bestuur je zelf theorie, je maakt elke week een opdracht en wekelijks is er een bijeenkomst met 8 studenten en de docent. Daarnaast werk je met 4-6 medestudenten aan een ontwerppracticum, waar je kennis toepast. Dit doe je voor externe opdrachtgevers en “echte gebruikers”. Ook hierbij word je zowel als groep als individueel begeleid.

65775 studenten en docent lachend in klas

Specialisaties CMD

In deze opleiding bepaal je zelf hoe je je specialiseert. Dat doe je door ná de propedeuse 1 van de 4 specialisaties te kiezen. Hoe boost jij je carrière?

 • Content Design

  Inhoud van (interactieve) multimediale campagnes. Grafisch ontwerp, video & animatie.  Boodschap overbrengen. Hoe breng ik een boodschap effectief over? Welk medium past? Welke vorm van communicatie past? Welke beeldtaal past?

 • Experience Design

  Verhaallijn en beleving van cross-media producties en games. Storyteling & serious games. Hoe help ik mensen bij het veranderen van hun gedrag? Welke ervaring wil ik teweeg brengen? En hoe ga ik dat middels een ontwerp doen? 

 • Business Media Design

  Digitale communicatieprocessen in kaart brengen en media ervoor (her) ontwerpen. Hoe maak ik een product dat zowel goed is voor de gebruikers als voor het bedrijf? Waar liggen kansen als je kijkt naar trends in de markt? Welke communicatiestrategie? Hoe ontwerpproces inrichten en bijsturen? Gefocust op het managen van een ontwerpproces en het komen tot een goed concept. 

 • Interaction Design

  Interactie van sites, apps & producten. Gebruiksgemak, plezier, gebruikersbehoeften en functionaliteiten. Human centered design.  Wat hebben de mensen nodig? Hoe laat ik het ontwerp zo goed mogelijk aansluiten bij de mensen? Hoe sluit ik met de interactie-vorm aan bij het doel en de doelgroep? 

   

Is CMD deeltijd iets voor jou?

Waarom kiezen voor de opleiding Communication & Multimedia Design bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten en werkgevers kunt ontmoeten. 

317757 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Exact en Informatica op LvS2.

Zo specialiseer jij je nóg verder Minor & Afstuderen

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over hbo Communication & Multimedia Design-deeltijd.

ict cmd studenten vrouwen mannen op trap