Jouw toekomst als bouwkundige

Bouwen is maken: bouwkundige oplossingen bedenken voor klanten. Maar bouwen is ook organiseren en plannen. Een project tot in de puntjes voorbereiden bijvoorbeeld. Of de planning, kosten en kwaliteit bewaken. Welke richting kies jij na je hbo bouwkunde?


Na je HAN-opleiding BouwkundeRosemarie, Niels, Amber, Dion, Mark en Bor vertellen wat je allemaal kunt doen.

Wat kun je worden met Bouwkunde?

Na je studie Bouwkunde kun je op veel plekken aan de slag. Aannemers, woningcorporaties, de overheid, bouwkundige bureaus, het is te veel om op te noemen. Wel eens aan een eigen bedrijf gedacht? Kan ook!

 • Bouwkundig adviseur

  Je speelt een belangrijke rol voordat de bouw van start gaat. Maar ook tijdens de bouw, want jij verzorgt de planning van A tot Z. Je houdt toezicht en je zorgt dat de kosten niet uit de hand lopen. Een cruciale factor bij elk bouwproject. 
 • Calculator

  Je berekent wat een bouwproject kost. Van de materialen en de machines tot en met de mensen: jij berekent precies wat het kost om een project van de grond te krijgen. Offertes vergelijken en materialen inkopen hoort daar ook bij. Als je dat slim doet, ben jij als calculator je gewicht in goud waard! 
 • Hoofduitvoerder/projectleider

  In deze functies sta je letterlijk met je voeten in de klei. Je loopt veel rond op de bouw, stuurt mensen aan en je bewaakt de kwaliteit van het werk. Je heb je technische kennis nodig, maar ook je talent om met mensen te werken.  
 • Bouwkundig tekenaar

  Jij staat – samen met de architect - aan de basis van een bouwwerk. Jij maakt de plannen van de architect tastbaar. Je bedenkt constructies. Je berekent welk materiaal het beste is: staal, beton, hout, steen, aluminium, jij bent een specialist in materiaalleer. Dankzij jouw werk kan er veilig worden gebouwd.

Doorstuderen

 • Architectuur (master)

  Denk je graag groot en conceptueel? Dan is deze master iets voor jou. Na je studie mag je jezelf architect noemen en kun je je laten registreren in het Nederlandse Architectenregister. 

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Bouwkunde.