HBO-programma Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

3 studenten van de han master vaktherapie psychomotorische therapie doen een oefening met skippyballen in de gymzaal
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Werk jij als psychomotorisch therapeut, en ben je op zoek naar een korte module waarmee je gericht werkt aan verdieping en verbreding van jouw vaktherapeutische kennis? Dan is de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie echt iets voor jou!

In het kort

  9 lesdagenDuur5 maanden (september t/m januari)
  280 uur in totaalStudiebelasting
  Post-hboNiveau
  € 1.250,- Kosten

Waar gaat de module over?

Wat maakt dat psychomotorische therapie werkt? Als deelnemer aan de module Vakverdieping Psychomotorische Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van PMT. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Sensorimotor Psychotherapy en Schematherapie.

Wat leer je?

Als je deze module gevolgd hebt, kun je de behandeling van een complexe casus uit je eigen praktijk onderbouwen vanuit verschillende theoretische perspectieven. Daarbij kijk je ook naar hoe jij zelf handelt als therapeut. In een intensief intervisietraject leer je doelgericht van én met elkaar. Op basis van de theoretische modellen kom je tot nieuwe inzichten, waarmee je jouw werk als psychomotorisch therapeut kunt verstevigen.

Programma

De module Vakverdieping Psychomotorische Therapie valt onder leerjaar 1 van de master Vaktherapie. De module is los te volgen en duurt van september tot en met januari (9 lesdagen).

Lesdagen bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. De laatste 2 uur van de dag heb je intervisie. Daarin ligt het accent op jouw persoonlijke ontwikkeling als vaktherapeut.

Voordelen
 

Voordelen van de HAN

 • Geen lessen in de schoolvakanties
 • Kleine groepen
 • Ervaren psychomotorisch therapeuten en docenten met veel passie voor hun vak
 • Hoge studenttevredenheid
 • Makkelijk bereikbaar met de auto en trein
een student van de han master vaktherapie psychomotorische therapie doet een oefening met skippyballen in de gymzaal

“Ik koos voor deze module, omdat ik op zoek was naar verdieping binnen mijn vakgebied. Die verdieping vind ik hier zeker! Zowel op onderzoeksniveau, als specifiek op het vak. Ook leer ik me te profileren binnen de organisatie waar ik werk. Na een paar maanden merk ik al veel verschil bij mezelf als PMT’er. Ik vind studeren naast mijn werk een hele fijne combinatie, omdat je meteen in de praktijk aan de slag kunt. En de studiebelasting is goed te doen.”

Dit wil je weten over Vakverdieping Psychomotorische Therapie (module)

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 23 november 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

485826 Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg
draw-cta-title

Bekijk ook:

Vakverdieping Dramatherapie (module)

In de module Vakverdieping Dramatherapie zoeken we naar antwoorden op die vraag, vanuit de kennis en ervaring die jij en je medestudenten meenemen. Daarna volgt een verdieping van het vak. In de lessen staan Psychodrama, Developmental Transformation en Schematherapie centraal.

08f0dba8-0cfe-11ee-b951-02565807075b Studenten Master Vaktherapie - dramatherapie - oefenen met poppen.

Vakverdieping Muziektherapie (module)

Als deelnemer aan de module Vakverdieping Muziektherapie leer je om overstijgend te denken over jouw handelen als muziektherapeut. In de lessen staan we stil bij theoretische kaders, zoals Guided Imagery and Music en Neurologische Muziektherapie. Ook maak je kennis met een aantal muziektherapeutische microanalysemethoden.

0c6ec268-0cfe-11ee-97eb-02565807075b Docent en student Master Vaktherapie - Muziektherapie - maken muziek.

Vakverdieping Beeldende Therapie (module)

In de module Vakverdieping Beeldende Therapie leer je om overstijgend te denken over de praktijk van jouw vak. We bieden een aantal theoretische kaders aan, zoals Mentalisation-based Treatment, Schematherapie, Dialectische Gedragstherapie, Ontwikkelingsgericht Werken en Expressive Therapies Continuum.

0699060a-0cfe-11ee-8476-02565807075b Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren.

Bachelor Vaktherapie

Ben jij graag bezig met muziek, toneelspelen, beeldende kunst of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via een studierichting beeldende vorming, drama, muziek óf beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

studenten oefenen ehbo

Master Vaktherapie

Als therapeut weet je dat vaktherapie zoals dans-, drama-, muziek-, beeldende-, spel of psychomotorische therapie werkt. Maar hoe bewijs je dat? Hoe onderbouw je de effectiviteit van je werk? Met de Master Vaktherapie! Je professionaliseert je vak met wetenschappelijke innovatie als resultaat.

088b9982-0cfe-11ee-8239-02565807075b Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren. Twee studenten hebben contact met elkaar.

Heb je een vraag?

 • Mail ons: master.vaktherapie@han.nl
 • Of bel naar Evelien van Soest (secretaresse): 06 29 66 86 12
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
3 studenten van de han master vaktherapie psychomotorische therapie doen een oefening met een lint en skippyballen in de gymzaal

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500