HBO-programma Synthetiseren en Karakteriseren van Moleculen (module)

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 februari 2024

In de cursus Synthetiseren en karakteriseren van moleculen voer je 'biobased' natuurwetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van organische en polymeerchemie. De cursus zoomt in op de combinatie van het maken én meten van actieve componenten en biopolymeren.

In het kort

  1 jaarDuur
  20 uur per weekStudiebelasting
  12 uurContacturen
  hboNiveau
  € 3750,-Kosten

Deze cursus is een hbo-module van de deeltijd bacheloropleiding Chemie. Je werkt in praktijkopdrachten aan de synthese van feromonen en de synthese van polymeren uit biomassa monomeren. De cursus zoomt in op de combinatie van het maken én meten van actieve componenten en biopolymeren.

De theorievakken die de praktijk ondersteunen zijn

 • Alifatische organische chemie;
 • Organische chemie van polymeren; 
 • Polymeerfysica;
 • Analytische technieken.

Verder staan ondersteunende vakken zoals wiskunde en natuurkunde op het programma.

Naast theorie en practicum zijn er werkplekopdrachten. De uitwerkingen van de werkplekopdrachten worden in een portfolio bij elkaar gebracht. De cursus wordt afgesloten met een assessment van het portfolio.

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van organische en polymeerchemie. Na de cursus ben je in staat een gestructureerde opzet van jouw onderzoek te maken en er een rapport over te schrijven. Verder heb je inzicht verkregen in werkstromen in jouw werkomgeving, zoals chemicaliënbeheer.

Verdere informatie

Studiekosten
 

Vraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de module Synthetiseren en Karakteriseren van Moleculen? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Analist op het lab of een kei op het gebied van Life Sciences en Chemie. Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied.  Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

draw-cta-title