HBO-programma Ontwikkelen en Valideren van Analytische Methoden (module)

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 februari 2024

De analytische chemie is een vak apart. Het ontwikkelen en valideren van analytische methoden vraagt om kennis en kunde. Wil je jouw kennis vergroten? Meer inzicht krijgen in de statistiek van validatiestudies? En statistische tools ontvangen om resultaten te verwerken? Volg dan deze cursus!

In het kort

  1 jaarDuur
  10:00-18:00Tijd
  € 3750Kosten
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

 

Deze cursus is een hbo-module van de deeltijd bacheloropleiding Chemie. Het programma gaat dieper in op analytische technieken en de ontwikkeling en validatie daarvan. Het is een vervolg op de cursus Instrumentele Analyse van Micro- en Macrocomponenten.

Tijdens deze cursus voer je natuurwetenschappelijk onderzoek uit binnen 2 projecten. Het ene project is gericht op kwaliteitsborging van een analyse, validatie en optimalisatie. In het andere staat methodeontwikkeling van een analytische methode centraal. Je mag zelf kiezen aan welke methode of analyse je binnen de projecten werkt. Het kan bijvoorbeeld een methode zijn die je op jouw werk veel gebruikt. Tijdens de cursus voer je het project op jouw eigen werkplek uit. 

Je gaat werken met instrumentele technieken als GC, HPLC en AAS. Verder maak je kennis met gel-elektroforese en LC-MS. De projecten worden ondersteund met theorievakken op het gebied van (instrumentele) analytische chemie en statistiek. Je voert een literatuurstudie uit en sluit de onderzoeksprojecten af met een verslag en een presentatie.

Verdere informatie

Studiekosten
 

Vraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de module Ontwikkelen en Valideren van Analytische Methoden? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied.  Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

draw-cta-title