Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

werken in de hal
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start 7 september 2021 en 23 november 2021

De administratie van je organisatie wordt complexer. Je krijgt te maken met bedrijfseconomische beslissingen. Belastingvragen komen steeds vaker bij jou terecht. Ontwikkel jezelf en vergoot je kennis. Bereid je voor op het MBA-examen met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Meld je aan!

In het kort

  10 maandenDuur
  mbo+Niveau
  ca. 7-8 uurStudiebelasting
  € 560,-Prijs per module

Voor wie is deze opleiding?

Je werkt al in een administratieve functie. En wilt verder komen op financieel-administratief gebied. Voldoen aan de complexe eisen van je organisatie. Meer weten over belastingzaken. En daarom het gerenommeerde MBA-diploma behalen. Je hebt minimaal een mbo-diploma richting administratie of praktijkdiploma boekhouden. Het ontbreken van deze vooropleiding kan worden gecompenseerd door voldoende (relevante) werkervaring. Bij twijfel over het niveau kun je het beste starten met de module Kostencalculatie.

Lees snel verder of bekijk het complete overzicht met deeltijdopleidingen accountancy en control bij de HAN.

Programma opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

De opleiding bestaat uit 4 modules. Elke module bestaat uit 8 lessen van 3 uur. Je kunt instromen zodra een module start.

Module 1: Belastingwetgeving niveau 5
Belastingwetgeving staat in deze module centraal. Denk aan de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van in Nederland gevestigde ondernemers. Je leert ook de belangrijkste belasting gerelateerde termen. Hierdoor kan je moeiteloos een belastingaangifte doen.

Data module 1: 7 september 2021 t/m 2 november 2021.

Module 2: Kostencalculatie niveau 5 
In deze module leer je alles over o.a. kostenbudgettering, kostenbewaking en het oplossen van optimalisatievraagstukken. Ook komt het verstrekken van informatie aan de financiële besturen van een organisatie aan bod. Je kunt na afloop uiteraard diverse kostencalculaties maken. Met Kostencalculatie niveau 5 op zak, kun je als financieel adviseur aan de slag.

Data module 2: 23 november 2021 t/m 25 januari 2022.

Module 3: Bedrijfsadministratie niveau 5
Je leert zelfstandig berekeningen en boekingen te maken op het gebied van o.a.: kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. Je kent na afloop de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem. Ook leer je werken met de modules Finance en Controlling van een ERP-systeem. Hierdoor kan je duidelijke informatie verstrekken over de bedrijfsadministratie van een organisatie. De focus ligt op toepassing van je kennis in de praktijk.

Data module 3: 15 februari 2022 t/m 5 april 2022.

Module 4: Financiering niveau 5
Je gaat de vermogensbehoefte van een onderneming bepalen en een investeringsselectie maken. Ook leer je verschillende vormen van eigen en vreemd vermogen kennen en maakt hier berekeningen voor. Je beoordeelt een jaarrekening en/of maakt overzichten voor interne en externe verslaglegging. Na het afronden van Financiering niveau 5 kun je prima als adviseur optreden. Je kunt tevens een stevige bijdrage leveren aan de financiële administratie in een MKB-bedrijf.

Data module 4: 10 mei 2022 t/m 28 juni 2022.

Verdere informatie

Interesse in Moderne Bedrijfsadministratie?

Meld je dan aan. Of vraag om een persoonlijk adviesgesprek. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en misschien heb je wel recht op vrijstellingen.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300