Hbo programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2019
 • 11
  Mar
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2020

De opleiding start op 10 september 2019

Mensen in administratieve functies krijgen in toenemende mate te maken met de complexheid van de administratie en bedrijfseconomische beslissingen binnen hun organisatie. Ook op het gebied van belastingen. De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) help je op weg.

Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) heeft zijn sporen verdiend en heeft een hoge waardering binnen het bedrijfsleven en bij overheidsorganisaties. Bij de HAN word je uitstekend opgeleid volgens de exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Het diploma kan als vrijstelling ingebracht worden in de opleidingen HBO Accountancy en Finance & Control (Bedrijfseconomie) en voor sommige post-hbo opleidingen.

In het kort

  10 maandenDuur
  mbo+Niveau
  € 560,-Prijs per module

Voor wie?

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is speciaal ontwikkeld voor iedereen die een administratieve functie vervult en zich wil laten opleiden voor het examen Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). De opleiding is zeer geschikt voor iedereen die een kaderfunctie heeft of ambieert op financieel-administratief gebied.

Vooropleiding: minimaal havo of praktijkdiploma boekhouden. Bij twijfel adviseren wij om te starten met de module Kostencalculatie.

Basiscursus/opfriscursus MBA
Belangstellenden kunnen, in overleg, meedoen met een introductiecursus bedrijfsadministratie. Deze cursus is bedoeld voor belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de opleiding, maar geen MBO niveau 4 administratie of PDB als vooropleiding hebben, of voor wie het alweer een tijd geleden is dat ze deze opleiding hebben afgerond.

De ervaring heeft geleerd dat geinteresseerden met bijvoorbeeld havo als vooropleiding, of voor wie studeren alweer lang geleden is, veel moeite hebben met het tempo van het MBA programma. Voor deze mensen organiseren we een introductie op het programma. In deze cursus zal de basis worden gelegd voor bedrijfsadministratie. Meer informatie over wanneer de cursus wordt aangeboden en over de kosten? Neem dan contact met ons op.

Programma opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Het volledige opleidingsprogramma van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) bestaat uit vier modules. Elke module bestaat uit 8 lessen van 3 uur. Je kunt instromen zodra er een module van start gaat.

Bedrijfsadministratie niveau 5
Je bent in staat om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. Je kent daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem en je kunt werken met de modules Finance en Controlling van een ERP-systeem. Door deze kennis kan de bedrijfsadministrateur duidelijke informatie verstrekken over de bedrijfsadministratie van een organisatie. Omdat de focus op dit niveau ligt op de toepassing van de theorie, kun je jouw kennis moeiteloos direct in de praktijk inzetten.

start 10 september 2019 t/m 5 november 2019

Financiëring niveau 5
De vermogensbehoefte van een onderneming bepalen, een investeringsselectie maken. Maar ook het kennen van verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en/of overzichten maken ten behoeve van interne en externe verslaglegging. Met Financiering niveau 5 kun je prima als adviseur optreden en een stevige bijdrage leveren voor de financiële administratie in een MKB-bedrijf.

start 19 november 2019 t/m 21 januari 2020

Kostencalculatie niveau 5
Denk bijvoorbeeld aan kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken ten behoeve vande financiële besturen van een organisatie. Daarnaast kun je uiteraard diverse kostencalculaties maken. Met Kostencalculatie niveau 5 op zak, kun je als financieel adviseur aan de slag.

start 11 februari 2020 t/m 7 april 2020

Belastingwetgeving niveau 5
Met Belastingwetgeving niveau 5 ken je de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers. Met kennis van de belangrijkste belastinggerelateerde termen ben je moeiteloos in staat een belastingaangifte te doen.

start 12 mei 2020 t/m 30 juni 2020

Kosten

€ 560,- prijs per module in studiejaar 2019-2020 excl. examengeld en vereiste literatuur. Wanneer de eerste module is afgerond ontvangt de deelnemer 10% korting op de module 2 t/m 4.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300