HBO-programma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start16 mei 2023 en 12 september 2023

Met deze praktijkgerichte opleiding haal je het officiële diploma Moderne Bedrijfsadministratie van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Klassikaal les in kleine groepen en ervaren docenten die je optimaal voorbereiden op het examen.

In het kort

  10 maanden4 losse modulesMeerdere startdata
  18.00-21.00 uurDinsdagavond
  HboNiveau
  6-8 uurStudiebelasting
  € 580,-Prijs per moduleSTAP budget mogelijk

Waarom Moderne Bedrijfsadministratie?

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie is onmisbaar als je carrière wilt maken in de administratie. Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je een bedrijfsadministratie opzet en beheert. Je leert veel over de belastingwetgeving en hoe je bijvoorbeeld de vermogensbehoefte van een onderneming bepaalt. Je gaat aan de slag met financiële administratie, kostensoorten en de jaarrekening. Allemaal onderwerpen die jij als (toekomstig) financieel professional nodig hebt. 

Wat levert deze opleiding je op?

 • Het veelgevraagde officiële diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van de Nederlandse Associatie voor Examinering.
 • De kennis en vaardigheden voor een kaderfunctie in de bedrijfsadministratie.
 • Vrijstellingen bij de opleidingen Accountancy en Finance & Control bij de HAN en bij diverse andere opleidingen. 
 • De opleiding is ook een onderdeel van het SPD programma.

Vooropleiding

Het programma wordt verzorgd op beginnend HBO-niveau. Om te starten heb je minimaal een mbo-diploma richting administratie of praktijkdiploma boekhouden, of je kunt dit compenseren met voldoende relevante werkervaring. Twijfel je of het niveau bij je past? Dan kun je het beste starten met de module Kostencalculatie. Je kunt ook onze opleidingsadviseur om advies vragen.

Voordelen bij de HAN

 • Flexibel: de modules zijn los te volgen.
 • Je krijgt klassikaal les in kleine groepen op de inspirerende campus van de HAN
 • Onze ervaren docenten begeleiden jou optimaal zodat jij het diploma haalt
 • Makkelijk bereikbaar met de auto en trein
 • Onze horeca biedt warme maaltijden; handig als je vanuit je werk komt.

Studieprogramma Moderne Bedrijfsadministratie

De opleiding bestaat uit 4 modules: Bedrijfsadministratie, Financiering, Belastingwetgeving en Kostencalculalatie. Elke module bestaat uit 8 lessen van 3 uur. Je wordt begeleid door onze ervaren vakdocenten die jou optimaal voorbereiden op het halen van het landelijke examen. Je krijgt theorie, maakt opgaves en oefent examenopgaven. Je kunt instromen zodra een module start en zo in overleg zelf je studietempo bepalen.

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Moderne Bedrijfsadministratie? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen per jaar. Daarmee financier je bijna 2 modules. Er zijn 6 momenten per jaar waarin dat kan. De ervaring leert dat het budget snel op is, dus wees er op tijd bij. Tip: meld je voor je aanvraag alvast aan bij de opleiding. Je hebt dit aanmeldbewijs nodig voor je STAP-aanvraag. 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Persoonlijk opleidingsadvies

Op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen geven we je graag persoonlijk opleidingsadvies. Dat kan bij de HAN, telefonisch of via Teams.

Helma Dijkzeul

Opleidingscoördinator (ook voor vragen over STAP)
472802 Portretfoto van procescoördinator Helma Dijkzeul

Open Avond 7 juniOntmoet je nieuwe netwerk!

Waarom kiezen voor Moderne Bedrijfsadministratie bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen op woensdag 7 juni 2023.

32870 gesprek-hal-sollicitatie-wachten

Contact

Heb je vragen? Wij helpen je graag verder.

 • Bel met ASK HAN: 024 - 353 0500
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Misschien ook interessant voor jou

Associate degree Accountancy deeltijd

Wil jij je financiële kennis vergroten? Ondernemers administratief ondersteunen? Fiscaal advies geven? Met de ad Accountancy heb jij in 2 jaar een diploma op hbo-niveau! Je ontwikkelt je tot assistent-accountant of financieel-administratief medewerker. Duur: 2 jaar.

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Bachelor Accountancy deeltijd

Wil jij verder in de accountancy? Jaarrekeningen opstellen, financiële risico's inschatten en ondernemers advies geven? Wat je leert pas je direct toe in de praktijk. Na je diploma ben jij goed thuis in de 4 beroepstaken van een accountant: controles, rapportages, adviezen en belastingzaken. Duur: 4 jaar.

Overlegen en samenwerken

Overzicht opleidingen financieel management

De HAN is dé opleider voor financieel management. Bekijk welke deeltijdopleidingen wij aanbieden op post-hbo, master, associate degree en bachelor niveau.

32881 gesprek-studeren-gebouw