HBO-programma Instrumentele Analyse van Micro- en Macrocomponenten (module)

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 februari 2024

In deze praktijkgerichte cursus Instrumentele analyse van micro- en macrocomponenten leer je hoe je componenten in biologische monsters analyseert met behulp van instrumentele technieken. Je gaat kennismaken met de raakvlakken tussen de organische en analytische chemie.

In het kort

  1 jaarDuur
  20 uur per weekStudiebelasting
  12 uurContacturen
  hboNiveau
  € 3750,-Kosten

Module Instrumentele analyse van micro- en macrocomponenten

Deze cursus is een hbo-module van de deeltijd bacheloropleiding Chemie. In de praktijkgerichte cursus Instrumentele analyse van micro- en macrocomponenten leert u componenten in biologische monsters te analyseren met behulp van instrumentele technieken. Je maakt kennis met de raakvlakken tussen de organische en analytische chemie.

In deze cursus voer je toegepast onderzoek in de Bioanalyse uit. Binnen het opleidingsprogramma staan de volgende twee opdrachten centraal:

 • Synthese van een aromatische component en de analyse van de producten met analytisch chemie.
 • Het onderzoeken van levensmiddelen op elementen en biomoleculen. 

In de eerste opdracht maak je kennis met de raakvlakken tussen organische en analytische chemie en in de tweede opdracht staan kwaliteit en veiligheid centraal. Je gaat analyseren met HPLC, GC, GC-MS, AAS en elektrochemische technieken. 

In het theoretische deel van de cursus worden aromatische chemie, instrumentele analytische technieken en statistiek behandeld. De statistiek pas je toe op de onderzoeksresultaten van de opdrachten en je gaat aan de slag met methodeontwikkeling en kwaliteitsborging. Je leert ook hoe je de onderzoeksresultaten in een presentatie en in een adviesrapport kunt weergeven.

Naast de theorie en de praktijkopdrachten zijn er werkplekopdrachten. De uitwerkingen hiervan breng je bijeen in een portfolio. De cursus wordt afgesloten met een assessment van het portfolio.

Verdere informatie

Studiekosten
 

Vraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de module Instrumentele Analyse van Micro- en Macrocomponenten? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Analist op het lab of een kei op het gebied van Life Sciences of Chemie? Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied.  Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

draw-cta-title