HBO-programma Bouwprocesmanagement

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Werelden als de bouw- en installatietechniek bij elkaar brengen. Van een ‘bouwteam’ een écht team maken. Resultaat behalen en ondertussen alle medewerkers betrokken houden. In de opleiding Bouwprocesmanagement leer je hoe je het bouwproces als regisseur aanstuurt.

In het kort

  27 dagenDuur
  14:00-21:00Tijd
  €9250Kosten
  DeeltijdVariant
  DiplomaResultaat

De post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement is een opleiding die een projectleider, uitvoerder of plan- en werkvoorbereider motiveert om persoonlijk te groeien.

Je ontwikkelt vaardigheden voor alle belangrijke processen in de bouw- en installatietechniek. Er is aandacht voor zowel procesmatige als inhoudelijke aspecten. Denk aan BIM, Brandveiligheid, de Energietransitie en gezond bouwen. Inovatie in de bouw (Building the future) is een belangrijk onderdeel van deze opleiding van ruim 1 jaar. Daarnaast ontwikkel je zogenaamde 'soft skills'. Dat maakt deze opleiding uniek!

De opleiding is een samenwerking tussen de HAN en  SKOOB (de Stichting Kennisoverdracht, Onderzoek en Ontwikkeling Bouwprocesmanagement).

Programma

Projecten uit de praktijk vormen het hart van de opleiding Bouwprocesmanagement. Je stelt een integraal plan van aanpak op. Dit doe je op het gebied van techniek, proces en bouwmanagement. De opleiding bestaat uit 4 lesblokken: 

 1. Introductie  
  Technische risicoanalyse, informatiesystemen, financieel management, techniek, bouwproces en bouwmanagement over integraal ontwerpen en bouwen, risicomanagement, informatiesystemen, bouwregelgeving en duurzaamheid; 
 2. Risicomanagement bouw- en installatietechniek
  Leidinggeven, lean management, BIM, bouwmethodiek, bouwplaatslogistiek, veilig werken; 
 3. Procesmanagement
  Procesanalyse, planningen, organisatievormen, time management, integraal ketenbeheer, bouwfysica, brandveiligheid, installatietechniek, constructies, maatvoering; 
 4. Eindwerkstuk
  Een eindopdracht over een actueel vraagstuk binnen jouw eigen organisatie.  

Tijdens de opleiding sta je ook stil bij de cultuur in de bouw en bij jouw persoonlijke drijfveren. Denk hierbij aan klantgerichtheid, communicatie, teambuilding, leidinggeven en lean management.

Verdere informatie

Aan het woord

René Flikweert, oud-cursist 
"De combinatie van concrete projecten en de persoonlijke coaching maakte het voor mij tot een perfecte opleiding. De nieuwste kennis en inzichten worden aan de hand van actuele projecten gepresenteerd. Ik heb geleerd hoe ik als persoon nog effectiever kan samenwerken en leidinggeven. Er is namelijk heel veel aandacht voor je competenties en vaardigheden. Je leert ook jezelf te managen!"

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 365 8139

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment. Variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post-hbo) cursus, tot meerjarige (bachelor- of Ad-) opleidingen.