Hbo programma Bouwprocesmanagement

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 1 september 2020

Werelden als de bouw- en installatietechniek bij elkaar brengen. Van een ‘bouwteam’ een écht team maken. Resultaat behalen en ondertussen alle medewerkers betrokken houden. Als bouwprocesmanager bent u de regisseur die het bouwproces aanstuurt. Volg daarom de opleiding Bouwprocesmanagement.

In het kort

  27 dagenDuur
  14:00-21:00Tijd
  €9950Kosten
  DeeltijdVariant
  DiplomaResultaat

Programma

Projecten uit de praktijk vormen het hart van de opleiding Bouwprocesmanagement. U stelt een integraal plan van aanpak op. Dit doet u op het gebied van techniek, proces en bouwmanagement. De opleiding bestaat uit 4 lesblokken: 

 • introductie - technische risicoanalyse, informatiesystemen, financieel management, techniek, bouwproces en bouwmanagement over integraal ontwerpen en bouwen, risicomanagement, informatiesystemen, bouwregelgeving en duurzaamheid; 
 • project A, utiliteitsbouw - procesanalyse, planningen, organisatievormen, timemanagement, integraal ketenbeheer, bouwfysica, brandveiligheid, installatietechniek, constructies, maatvoering; 
 • project B, woongebouw - leiding geven, leanmanagement, BIM, bouwmethodiek, bouwplaatslogistiek, veilig werken; 
 • eindwerkstuk. 

U staat tijdens de opleiding ook stil bij de cultuur in de bouw en bij uw persoonlijke drijfveren. Denk hierbij aan klantgerichtheid, communicatie, teambuilding, leidinggeven en leanmanagement.

Verdere Informatie

Aan het woord

René Flikweert, oud-cursist van de opleiding bouwprocesmanagement:

“De combinatie van concrete projecten en de persoonlijke coaching maakte het voor mij tot een perfecte opleiding. De nieuwste kennis en inzichten worden aan de hand van actuele projecten gepresenteerd. Ik heb geleerd hoe ik als persoon nog effectiever kan samenwerken en leidinggeven. Er is namelijk heel veel aandacht voor je competenties en vaardigheden. Je leert ook jezelf te managen!”

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Er is geen omschrijving beschikbaar