Cursus Precisiefermentatie voor Alternatieve Eiwitproductie

Startdatum is nog niet bepaald
Precisiefermentatie is een belangrijke sleuteltechnologie voor de microbiële productie van alternatieve eiwitten die dierlijke producten kunnen vervangen. In deze cursus gaan we aan slag met de praktische aspecten en theoretische achtergronden van de fermentatietechnologie.
In het kort
Voor wie is Precisiefermentatie voor Alternatieve Eiwitproductie
In de transitie naar een duurzaam voedselsysteem zijn alternatieve eiwitbronnen nodig. Precisiefermentatie is een belangrijke sleuteltechnologie voor de microbiële productie van alternatieve eiwitten die dierlijke producten kunnen vervangen.
Deze praktijkcursus is met name bedoeld voor:
- Analisten die meer over precisiefermentatie in de praktijk willen leren
- Fermentatie-analisten en -technologen die zich verder willen verdiepen in theoretische aspecten van de fermentatietechnologie voor de productie van alternatieve eiwitten.
- Onderzoekers, R&D-medewerkers, R&D projectleiders en productieleiders die zich verder willen verdiepen in theorie en praktijk t.a.v. precisiefermentatie.
Twijfel je of de cursus iets voor je is? Neem gerust contact met ons op via cursus.atbc@han.nl.
Programma Precisiefermentatie voor Alternatieve Eiwitproductie
Dit ga je leren
De cursus bevat theorie, workshops en praktijk. Hierbij ga je zelf een case study in een bioreactor uitvoeren en gaan we de diepte in met de theorie daarachter. Daarbij kun je denken aan verschillende types fermentatie en bioreactoren, verschillende micro-organismen voor alternatieve eiwitproductie, mediadesign, kinetiek, zuurstof overdracht, mixen, het rekenen aan fermentaties, proces design en opschaling.
Naast de theorie die deze cursus biedt, ga je in praktijk in kleine groepjes werken aan de productie van een alternatief eiwit met bijbehorende data-en productanalyse.
Zie hieronder in het programma per dag het overzicht van de onderwerpen die worden behandeld in de cursus.
Resultaat - Wat levert het je op?
Na afloop van deze praktijkcursus ben je in staat zelfstandig een fermentatie in een bioreactor uit te voeren, waarin je een alternatief eiwit produceert. Ook kan je daarvoor protocollen opstellen. Tevens ken je de basisprincipes achter de fermentatietechnologie en maak je kennis met Design of Experiments (DoE).
Na afloop van de cursus:
- kun je biologische en technische principes toepassen bij het groeien van micro-organismen voor alternatieve eiwit productie in bioreactoren via precisiefermentatie;
- kun je een bioreactor run in praktijk uitvoeren inclusief assemblage, sterilisatie, bemonstering, analyse, data interpretatie en oplossen van problemen;
- begrijp je de basisprincipes van bioreactor design, aeratie, agitatie, kLa-waardes, microbiële groeikinetiek en opschaling;
- leer je hoe je de samenstelling van kweekmedia bepaalt;
- kun je werkprotocollen opstellen;
- Weet je de basisprincipes van Design of Experiment (DoE).
Werkwijze
De cursus bestaat uit een programma van 5 voltijd-dagen met theorie, workshops en praktijk. Je krijgt les van vak-experts in dit vakgebied van de Academie Toegepaste Biowetenschappen & Chemie.
Taal
De cursus Precisiefermentatie voor Alternatieve Eiwitproductie wordt volledig in het Engels gegeven (als de hele cursusgroep Nederlandstalig is, kunnen in overleg met de groep de lessen in het Nederlands gegeven worden). Het lesmateriaal wordt in het Engels verstrekt.
Verdere informatie
Ontvang persoonlijk advies over Precisiefermentatie voor Alternatieve Eiwitproductie
Wil je de cursus Precisiefermentatie voor Alternatieve Eiwitproductie volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunnen we een adviesgesprek plannen. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de cursus aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs of mail ons op cursus.atbc@han.nl.

Ook interessant voor jou
De basiscursus Design of Experiments (DoE) is een 1e kennismaking met de Design of Experiments-methodiek. De cursus is geschikt voor iedereen die overzichtelijk, compact en statistisch verantwoord wil leren experimenteren.

In deze praktijkcursus ga je aan slag met de praktische aspecten en theoretische achtergronden van de fermentatietechnologie.

Nieuwsgierig naar andere cursussen?
Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.
