Power course

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 10maa
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start 8 september 2021

Bij enkele hogescholen is de 'Power minor' (waarin opwekking, transport en distributie van midden– en hoogspanning centraal staat) een onderdeel van het reguliere onderwijs. 

In het kort

  1 jaarDuur
  15:00-20:30Tijd
  € 6500Kosten
  150/300 urenContact/zelfstudie
  CertificaatResultaat

Volg de cursus Power course
De minor draait al vele jaren met succes voor reguliere hbo-studenten. Het programma van deze minor is nu ook voor werkenden met minimaal een technische mbo vooropleiding te volgen. De naam van deze cursus is daartoe aangepast naar 'Power course'. De cursus wordt in deeltijd aangeboden en op hbo-niveau gegeven. De focus bij deze cursus ligt op de opwekking, de distributie en het transport van Elektrische Energie.

Voor wie

De cursus is geschikt voor u als u een technische mbo-vooropleiding of een niet-technische hbo-vooropleiding heeft afgerond en werkzaam bent bij een bedrijf in de Elektrische Energietechniek. Denk hierbij aan beroepen en functies als: teamhoofd, -leider of -manager, sectiemanager, meettechnicus, contractmanager, technisch medewerker of specialist, servicemanager, werkvoorbereider, planner, engineer, tekenaar, uitvoerder, opzichter, bedrijfsvoerder, applicatiebeheerder, inkoper etc.

Programma

De noodzakelijke aansluitende basiskennis voor deze technische hbo-cursus voor cursisten vanuit het technisch mbo, is binnen het programma van deze cursus opgenomen. Denk daarbij aan onderwerpen als wiskunde, netberekeningen, transformatoren en elektrische machines. Daarna volgen de onderwerpen die aansluiten op de hbo Power Minor met betrekking tot de opwekking, transport en distributie van elektrische energie.

Focus en Doelstelling

 • De focus bij deze cursus ligt op de opwekking, de distributie en het transport van Elektrische Energie.
 • De doelstelling van deze cursus is dat u vooral technische kennis en competenties krijgt in het vakgebied van de midden– en hoogspanning en bijbehorende innovatieve ontwikkelingen.

Onderwerpen
Binnen de cursus krijgt u les in de onderstaande onderwerpen. Zie bijlage 'Onderwerpen cursus Power course' voor een uitgebreider overzicht van de inhoud van de onderwerpen.

 • Wiskunde en complex rekenen
 • Netwerktheorie
 • Elektromechanica
 • Elektrische machines
 • Opwekking
 • Transport en distributie
 • Cases
 • Gastcolleges
 • Excursies

Werkwijze

Partners
Bij deze Power course is er sprake van een samenwerkingsverband. De 'Power course' is ontwikkeld en opgezet in samenwerking met TenneT.
De participerende hogescholen zijn de Haagse Hogeschool, Hogeschool Windesheim en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Financiële ondersteuning
Indien uw bedrijf is aangesloten bij het O&O Fonds Netwerkbedrijven, kunt u voor financiële ondersteuning in aanmerking komen. Neem hiervoor contact op met het O&O Fonds Netwerkbedrijven.

Video Cursus Elektrische Energietechniek Waarom deze cursus en wat leer je?

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan HAN Engineering. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 06 552 06 386

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering/Automotive, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.