Cursus Digitale coaching

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 19 februari 2020

Naar de sportschool te gaan; een hindernis voor sommige mensen. Hoe bereik je ze als coach? Hoe motiveer je ze? Digitale coaching is een laagdrempelige, effectieve manier om cliënten te begeleiden via e-mail, app of WhatsApp. Leren hoe je dit aanpakt? Volg de cursus Digitale Coaching!

In de cursus Digitale coaching leer je cliënten effectief te coachen naar een gezondere leefstijl via internet (e-mail, app en WhatsApp). Bij deze vormen van coaching wordt gebruik gemaakt van schriftelijke communicatie. De non-verbale communicatie valt weg en dat vraagt andere taalvaardigheden dan bij face-to-face coaching. Digitale (E-)coaching is laagdrempelig, effectief en kostenefficiënt. In de leefstijlcoachpraktijk kan ervoor worden gekozen om alleen e-coaching in te zetten of te kiezen voor een combinatie van face-to-face coaching en e-coaching.

In het kort

  3 bijeenkomstenDuur
  38 uur in totaalStudiebelasting
  14 uurContacturen
  hboNiveau
  € 485,-Kosten

Wanneer?

De eerstvolgende cursus Digitale Coaching start op 19 februari 2020 (09:30 - 16:30 uur) met als overige data 25 maart en 13 mei 2020 (beide van 09:30 - 12:30 uur). Aanmelden kan door hier te klikken.

Wat leer je?

Waarom werkt digitale coaching? Hoe werkt het? Wat is het resultaat? Je leert dit niet alleen tijdens de cursus, maar komt er ook zelf achter. Je werkt met de eCoachPro-methodiek. Je leert: 

 • berichten van je cliënten zorgvuldig te analyseren; 
 • de technieken van motiverende gespreksvoering  toe te passen binnen e-coaching; 
 • goed schriftelijk te communiceren binnen de verschillende fasen van het coachmodel. 

Na afloop van de Cursus Digitale Coaching heb je een helder beeld hoe je digitale coaching succesvol integreert in je aanpak naar cliënten toe. Je kunt de technieken van motiverende gespreksvoering binnen e-coaching toepassen. Ook kan je goed schriftelijk communiceren en berichten analyseren. 

Voor wie

Jij bent een ervaren leefstijlcoach, personal trainers, voedings- of sportbegeleider. Je wilt digitale coaching toepassen in je eigen praktijk. Je weet hoe je de basistechnieken en principes van motiverende gespreksvoering binnen een coaching traject toepast. Beschik je nog niet over deze kennis en vaardigheden? Volg dan  eerst de Basiscursus tot Leefstijlcoach

Programma

De cursus Digitale Coaching duurt 3 maanden. In 4 dagdelen (1 hele dag, en 2x een halve dag) volg je een collectief lesprogramma in een groep van maximaal 15 personen. In de tussenliggende periode ervaar jezelf hoe het is om gecoacht te worden via e-mail, app en WhatsApp. Daarnaast bouw je ervaring op als digital coach in een eigen coachtraject. 

HAN Sport en Bewegen en een leven lang leren

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300