Cursus Bloedbankkunde

131731 Beeld van bovenaf in auditorium met volle zaal voor presentatie houten look
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Je wilt graag alles over bloedbankkunde weten. Jouw kennis verder verdiepen. Wil je jezelf verder ontwikkelen en een cursus volgen die is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratorium­medewerkers (NVML)? Volg de cursus Bloedbankkunde van de HAN en Sanquin.

In het kort

  11 dagenDuur
  18:00-21:00Tijd
  € 1645Kosten
  HAN-medewerkers en alumni ontvangen 10% korting
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Een unieke cursus

Deze cursus Bloedbankkunde is uniek. In Nederland bestaat verder op geen enkel niveau een cursus of opleiding waarin zo gestructureerd aandacht is voor bloedbankkunde. De wetgever stelt echter wel eisen aan de opleiding van bloedbankmedewerkers. Daarom ontwikkelde de HAN deze cursus in samenwerking met Sanquin. Het is een onderdeel van de opleiding Bloedtransfusie. Na deze cursus weet je meer over het verkrijgen en bewerken van bloed en bloedproducten. Ook kun je aan de slag met de indicatiestelling voor bloed, bloedproducten en transfusiereacties. Daarnaast weet je meer over de problematiek van de patiënt met multipele bloedgroep-antistoffen. 

Overzicht

Verdere informatie

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor de cursus Bloedbankkunde? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een Ad, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Collegezaal met deelnemers aan de post-hbo opleiding Accountmanagement & Sales op de HAN campus.

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied.  Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Collegezaal met deelnemers aan de post-hbo opleiding Accountmanagement & Sales op de HAN campus.
draw-cta-title

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500