Onderwijs Kenniscentrum Technologie en Samenleving

De lectoren van het Kenniscentrum Technologie en Samenleving leveren structureel bijdragen aan het onderwijs en de onderwijsontwikkeling in bachelor- en masteropleidingen van de HAN. Zo kunnen al deze opleidingen werken met recente inzichten en toepassingen op het gebied van technologie en de samenleving.


Interdisciplinair

De 10 lectoraten van het kenniscentrum verbeteren het onderwijs, onder meer doordat docent-onderzoekers kennis uit de beroepspraktijk de onderwijspraktijk in brengen. Lectoraten werken bovendien gezamenlijk aan gemeenschappelijke onderwerpen, zoals onderzoeksvaardigheden van studenten, professionalisering van docenten en actualisering van het onderwijs. Het Kenniscentrum Technologie en Samenleving versterkt de mogelijkheden voor interdisciplinaire onderzoeksprojecten en draagt het belang en de uitkomsten van praktijkgericht onderzoek uit.um quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non.

Toegevoegde waarde voor het onderwijs

  • Bijdragen aan de ontwikkeling, uitvoering en kwaliteitsborging van de opleidingen
  • Bijdragen aan professionalisering van docenten die onderzoek doen of begeleiden
  • Bevorderen van de onderzoekende houding van studenten en leraren
  • Vertalen van de onderzoeksresultaten naar de opleidingen
  • Begeleiden van studenten die deelnemen aan het onderzoeksprogramma

De verbinding met de technische opleidingen

In de tabel aan de rechterkant van deze pagina kunt u zien welke technische HAN-opleidingen verbonden zijn aan de onderzoeksthema’s van het Kenniscentrum Technologie en Samenleving. Studenten van deze opleidingen kunnen bijvoorbeeld hun nieuwe kennis direct inzetten in het praktijkgerichte onderzoek van het kenniscentrum. De inbreng van actuele onderzoeksresultaten via het kenniscentrum leidt tegelijkertijd tot een continue actualisering van het onderwijs.

 

HAN Biocentre | Studenten aan het woord

Het HAN BioCentre is gelieerd aan de laboratoriumopleidingen van de HAN en geeft studenten de mogelijkheid om zich als onderzoeker te ontwikkelen door deel te nemen aan bedrijfsprojecten/-opdrachten. In deze video vertellen studenten over hun ervaring bij het HAN BioCentre © 2016.