Vincent van Gogh (Venray)

Het Vincent van Gogh Instituut is een specialistische GGZ-instelling en ligt midden in Venray (Limburg), tussen verschillende wijken in. Mensen met psychische problemen of verslavingsproblemen kunnen hier terecht voor een behandeling. HAN-studenten volgen hier Interprofessioneel Praktijkonderwijs.

samen werken aan een project

studiejaar 23/24, semester 1 

Startbijeenkomst Vincent van Gogh

De startbijeenkomst voor studenten is op dinsdag 12 september, tijden volgen nog. Locatie is de vestiging van Vincent van Goch aan D'n Herk 92 in Venray. Nadere info ontvang je van de praktijkdocent. Graag tot dan!

Leren en innoveren in de wijk

Als student leer, werk en innoveer je samen met de cliënt, de zorgprofessionals, en zo mogelijk ook met het sociale netwerk van de cliënt.

De professionals van VVGI staan open voor vernieuwing, en nodigen je uit om met innovatieve ideeën te komen die de revalidatie, de zorg en het welzijn van de cliënten kunnen ondersteunen.

Vincent van Gogh staat op het terrein Servaashof. Het instituut wil graag dat de wijk, de medewerkers en de cliënten dichter bij elkaar komen. In het project Servaas Vitaal wordt hieraan gewerkt. 

Afstemming tussen werkveld, docenten en studenten

Elke dinsdagochtend zijn er plenaire activiteiten en gaan jullie aan de slag met het project. Wekelijks is er een kort overlegmoment met de opdrachtgever, waarbij jullie vooraf de vragen voorbereiden. Jullie zullen regelmatig contact hebben met buurtbewoners, cliënten en medewerkers om te checken wat zij wensen. Daarnaast om te kijken of jullie op de goede weg zitten en om jullie plannen in het klein uit te voeren en te evalueren.

 

 

Thema's

Afgelopen jaren hebben we gewerkt aan thema's als sociale isolatie, meer bewegen, groepsdynamiek. Daar komen nu thema's bij als vitaliteit, betrokkenheid vanuit de wijk e.d.

Aansluiting bij opleidingen

Deze thema's sluiten aan bij alle opleidingen in het domein Gezondheid, Welzijn en Sport.

Mogelijke opdrachten

  • ​Implementatie 'Mijn eigen plan'
  • Maak een voorstel voor concrete handelingsperspectieven voor gezonder & vitaler leven, werken, wonen in het kader van Servaas Vitaal. 
Praktische gegevens 

Contact

Praktijkdocent
Door van Tartwijk | E door.vantartwijk@han.nl 
Aanwezig op dinsdag

Locatie 
Vincent van Gogh Instituut, Poli Venray
D'n Herk 92
5803 AC Venray

De bijeenkomsten met de praktijkdocent op dinsdagochtend zijn op D'n Herk 92 in Venray. Voor de dinsdagmiddag kan het zijn, afhankelijk van het project, dat je op een andere locatie in Venray aan de slag gaat. Deze informatie ontvang je van de praktijkdocent.