Minder afvalemmers, meer afvalscheidingsunits

Komend jaar worden we weer duurzamer, schoner én kleurrijker. In alle gebouwen komen afvalscheidingsunits met grijze, oranje en blauwe bakken. Deze moeten samen met aparte inzamelingspunten voor petflesjes en blik een bijdrage leveren aan betere recycling en minder afvalproductie op de HAN.

05 december 2022
475165 Afvalscheidingsunits: in plaats van kleine prullenbakken in de lokalen nu centrale inzameling

Stem nu voor HAN Green Awards 2022

Duurzaamheid wordt beloond. Voor de derde keer wordt door HAN Green Office de HAN Green Awards georganiseerd, in samenwerking met het zwaartepunt SEE – Schoon. Op 15 december is de prijsuitreiking aan de meest duurzame student(groep), opleiding en medewerker. Er zijn veel nominaties binnengekomen op alle categorieën, stem jij mee?

28 november 2022
Cheque Green Awards 2020

HAN Green Office kledingruil groot succes

Voor de derde keer werd eind november een kledingruil georganiseerd. Ruim 2500 kledingstukken werden ingezameld en op de eerste dag was al driekwart van de kleding geruild/verkocht. Een goed voorbeeld van slow fashion. Er werden veel kringloopgelukjes gescoord.

25 november 2022
31705 student Pedagogiek kiest kleding van kledingrek

Minister Bruins Slot maakt kennis met innovatieve HAN H2 Demonstrator

CDA-minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bracht op 10 oktober een bezoek aan de regio Arnhem-Nijmegen. De minister maakte onder meer kennis met de innovatieve H2 Demonstrator waaraan ook een tostibar op waterstof én wielen is gekoppeld.

12 oktober 2022
338054 Waterstofdemonstrator van de buitenkant en achter de doblo

Dat doe je met het Random Thinking spel

Random Thinking is hét spel om studenten na te laten denken over verschillende maatschappelijke uitdagingen en daar binnen korte tijd oplossingen voor te bedenken. Daarnaast is dit spel zeer geschikt om het onderwijs op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met slim, schoon en sociaal.

05 oktober 2022
451375 Uitreiking Spel Random Thinking van HAN Green Office
Sustainable Energy & Environment (SEE)

CvB-voorzitter Rob Verhofstad onthult slim, schoon en sociaal voertuig HAN Automotive Research

CvB-voorzitter Rob Verhofstad heeft op dinsdag 13 september namens de HAN University of Applied Sciences en het HAN Lectoraat Automotive Research een nieuw innovatief slim, schoon en sociaal onderzoeksvoertuig onthuld: de Opel Rocks-e.

13 september 2022
439885 Opel Rocks-e is nog onder een onthullingskleed verstopt op de HAN Campus in Arnhem

Overzicht SLIM en SCHOON studiejaar 2021-2022

Het begin van dit studiejaar is een mooi moment om enkele hoogtepunten te bekijken van het studiejaar 2021-2022 vanuit de zwaartepunten Smart Region - Slim en Sustainable Energy and Environment - Schoon te bekijken. Ontdek wat bundeling van krachten oplevert gedurende 1 studiejaar!

06 september 2022
235947 null
Sustainable Energy & Environment (SEE)

HAN past temperatuur in gebouwen aan

Onze energierekening stijgt, we willen minder Russisch gas gebruiken en we willen klimaatverandering tegengaan. Daarom adviseert het kabinet om meer en sneller energie te besparen. De HAN past de temperatuur in haar gebouwen vanaf de zomervakantie dan ook aan.

14 juli 2022
426349 Nieuwsbericht HAN past temperatuur in haar gebouwen aan

HAN H2-event, met een feestelijk tintje

Op de campus in Arnhem, waar de halfjaarlijkse editie van het HAN H2-event plaatsvond, ontmoetten medewerkers van bedrijven, studenten, docenten en onderzoekers elkaar. Een moment om kennis uit te wisselen, te sparren en netwerken. Ook kregen 3 studenten het certificaat van de themaroute Waterstoftechniek uitgereikt.

05 juli 2022
421159 groep eerste certificaat themaroute waterstoftechniek