Sustainable Energy & Environment (SEE)

Alle monteurs in een zero-emissie voertuig!

In grote steden rijden een hoop servicemonteurs rond in bestelbusjes. Makkelijk en vertrouwd, maar vaak ook vervuilend. Grote steden maken plannen om hun binnenstad te sluiten voor vervuilende vervoermiddelen. Dat kan dus voor problemen zorgen. Een zero-emissie voertuig kan de oplossing zijn.

16 april 2021
283968 logo onderzoeksproject gas op elektrisch
Sustainable Energy & Environment (SEE)

TenneT-medewerkers spijkeren energiekennis bij op de HAN

Een van de speerpunten van het zwaartepunt Sustainable Energy and Environment (SEE) is dat we zorgen voor voldoende professionals die kunnen werken met nieuwe technieken. Dat kan op verschillende manieren. Eén daarvan is bijscholing van bestaande werkenden.

09 april 2021
281526 Jantien Geerling en Raymond Smeets
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Roep om meer samenwerking voor slim, schoon en sociaal

Meer samenwerking stimuleren tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijven in de regio. Zodat waardevolle projecten van de grond komen en mensen er gebruik van kunnen maken. Dat was de uitkomst van een online werkbezoek aan Campus Heijendaal, waar ook de HAN zich presenteerde.

24 maart 2021
collega's in gesprek op kantoor

De InfraWall: een uniek geluidsscherm

Geluidsschermen zijn nu niet direct spannend. Mooi ook niet. Functioneel zijn ze zeker, vooral langs de snelweg. Studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN vonden dat dit beter kon. Ze ontwierpen de InfraWall: een multifunctioneel, duurzaam, biobased en circulair geluidsscherm.

19 maart 2021
275462 Weg met landschap
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Nieuwe deelnemers statushouderstraject zoeken een baan in de energiesector

Aan een onderwijstraject op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen nemen 9 statushouders deel. Het bereidt ze voor op een technische deeltijdopleiding. Deze technici staan klaar om aan de slag te gaan met duurzame energie en de energietransitie. Een voorbeeld dat bijdraagt aan het programma Sustainable Energy and Environment van de HAN.

15 maart 2021
270014 Groepsfoto van de statushouders die een vooropleiding doen om een deeltijdopleiding te doen in de Techniek om in de energietransitie te kunnen werken.
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Zonnecellen onder glazen dak in Utrecht

Na jaren van labonderzoek is de tijd rijp voor de praktijk. In Utrecht is Shoppingcentre Overvecht uitgerust met een prototype van een zonne-energie-installatie. Het wekt elektriciteit op met geconcentreerde zonne-energie. Tijd voor een duurtest.

05 maart 2021
266918 Zonnecellen worden op een dak in winkelcentrum Overvecht geplaatst

Samenwerken aan de energietransitie

De Provincie Gelderland draagt ruim 4,6 miljoen euro bij aan Connectr Energy innovation. Dit om de eerste activiteiten op te starten. Het initiatief is bedoeld om de energietransitie te versnellen en de Gelderse economie te versterken.

03 maart 2021
265636 Conceptbeeld hal Connectr

Regio Nijmegen denkt duurzaam

Ruim 8 op de 10 inwoners van Nijmegen en omgeving maakt zich zorgen. En dat is goed nieuws. Huh? Nou, daardoor komen we uit de bus als de meest ‘groene’ regio van Nederland!

23 februari 2021
Uitzicht op Waalbrug en Noviomagus in Nijmegen
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Samen werken aan het HAN waterstofvoertuig

Deze zomer is het eigen waterstofvoertuig van de HAN echt klaar. Studenten van de HAN werkten hiervoor samen met studenten van ROC Rijn IJssel. Eerlijk is eerlijk: dat ging niet zonder slag of stoot, maar het leverde uiteindelijk mooie resultaten op.

15 januari 2021
werken aan een auto fiat doblo

SEE-café Circulaire en Biobased Economie

Graag nodigen we je uit om in de Nationale Week van de Circulaire Economie deel te nemen aan het online SEE café van de HAN. Dit vindt plaats op woensdag 3 februari van 15.30-17.00u.

Er is geen omschrijving beschikbaar
06 januari 2021
SEE, afval recycling