Sustainable Energy & Environment (SEE)

Waterstof: wat kun je er feitelijk niet mee?

Waterstof dichter bij de mensen brengen, dat is de missie van Frank Mietes. Hij werkt als waterstofpionier samen met de HAN. Waterstof gaat absoluut een rol spelen in de energietransitie, weet Frank.

06 januari 2022
100975 Waterstofstep in H2Lab-3
Sustainable Energy & Environment (SEE)

De economische kant van de energietransitie

Frank de Feijter is themaregisseur bij het Centrum Meervoudige Waardecreatie van de HAN. Binnen de Wijkgerichte Energietransitie zoekt hij mogelijkheden om de energietransitie te koppelen aan andere kansen. Hij beoogt hiermee een integrale duurzaamheidsaanpak.

17 december 2021
Sustainable Energy & Environment (SEE)

De sociale kant van de energietransitie

Hoe denken wijkbewoners over de energietransitie? En willen ze eigenlijk wel aan die energietransitie meewerken? Erik Jansen is psycholoog, onderzoeker, ontwikkelaar en associate lector Capabilities in Zorg en Welzijn bij de HAN en onderzoekt dit perspectief in het Spijkerkwartier in Arnhem.

15 december 2021
Sustainable Energy & Environment (SEE)

De technische kant van de energietransitie

Frits Schultheiss is onderzoeker en docent Bouwkunde aan de HAN en bekijkt de energietransitie in het Spijkerkwartier samen met zijn studenten technisch, bouwkundig en ruimtelijk.

13 december 2021
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Duurzaam op de bus wachten

Een busrit naar halte Houdringe in De Bilt, die moet je maken om het eerste volledig circulaire en biobased bushokje van Nederland te zien. 3 december is hij in het bijzijn van de studenten die er aan werkten onthuld en in gebruik genomen. Buschauffeur: rijden maar!

03 december 2021
358092 Bovenaanzicht biobased bushokje De Bilt

GGIT'er Max haalt z'n hart op bij Techathon

Trainee bij Strukton Worksphere, Max Tonino, heeft een 'Leven Lang Ontwikkelen' hoog in het vaandel staan. Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool volgt hij de Associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT) en doet hij een projectmanagementopleiding via zijn werk bij Strukton.

02 december 2021
357543 GGIT student Max Tonino achter de laptop op de Techathon

HAN-alumnus Vrishab Bagewadi vindt zijn match bij Zenon Energy

Hoe kom je er achter wat je leuk vindt? En welk bedrijf past bij jou? Het gaat om de juiste match. Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Hoe dat gaat? Lees hoe de match tussen HAN-alumnus Vrishab Bagewadi en Zenon Energy is ontstaan.

22 november 2021
355278 Headerafbeelding de match, goal, bal gescoord.
Sustainable Energy & Environment (SEE)

Techaton: Duurzamer bouwen doe je zo

De wereld is geen onuitputtelijke bron van grondstoffen. We moeten bewust met materialen omgaan, samen op weg naar een circulaire economie. Ook in de bouw gaat dat op. Hoe kun je dat doen, zeker bij gebouwen die een nieuwe bestemming krijgen? Dat bedenken studenten en professionals tijdens deze tweede editie van de Techaton.

22 november 2021
355186 Banner Techaton 2021

H2 Demonstrator leert je meer over waterstoftechniek

De wat? Juist: de H2 Demonstrator. Een combinatie van een elektrische Fiat Doblo met aanhanger die wordt ingezet om uitleg te geven over waterstoftechniek. Een van dé manieren om kennis te maken met de brandstofcel van de toekomst.

19 november 2021
346032 Persbericht Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland