Lectoraat Networked Applications

Digitale innovatie komt met vallen en opstaan

Fouten maken mag, daar leren we van. Allesbehalve een cliché, zoveel werd duidelijk tijdens het symposium 25 jaar praktijkgericht onderzoek IT en Mediadesign. Op 12 oktober kwamen, naast de successen, ook juist de missers in de zoektocht naar digitale innovatie aan bod. Wat en hoe leren we hiervan? Tijdens het symposium blikten een aantal bevlogen ervaringsdeskundigen terug én vooruit. En werd afscheid genomen van René Bakker, lector Networked Applications, die met pensioen ging.

13 oktober 2022
454916 Lector René Bakker houdt zijn afscheidsrede tijdens zijn afscheidssymposium

HAN-lector René Bakker gaat met pensioen

HAN-lector Networked Applications, René Bakker, gaat op 12 oktober met pensioen. Hij stond aan de basis van het zwaartepunt Smart Region en zette een Technohub en Fieldlab Digital Twinning op. We blikken met hem terug.

06 oktober 2022
391007 René Bakker geeft een toelichting over de Digital Twin tijdens HAN Unexpected
Lectoraat Networked Applications

"Zo leiden we betere professionals in de maakindustrie op"

De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Dankzij de hub worden betere professionals in de maakindustrie opgeleid en kunnen maakbedrijven hun productieproces slimmer inrichten.

26 april 2021
285927 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Weergave van  productiehal Varex te Doetichem.

Grotere IT-flexibiliteit in de zorg

Debbie Tarenskeen verdedigde met succes haar proefschrift over IT-flexibiliteit in de zorg. Hiermee is ze een van de weinige vrouwen die gepromoveerd is in de informatica. Inmiddels is ze met pensioen, al denkt ze nog niet aan stoppen met onderzoek of werk.

17 februari 2021
een arts overlegt met haar leidinggevende.

Game Sofia’s Smuggling daagt jongeren uit musea te bezoeken

Hoe maak je 8 musea rond de grens van Nederland en Duitsland aantrekkelijk voor jongeren? Met die vraag als leidraad werkten onderzoekers, docenten en studenten van het HAN-lectoraat Networked Applications mee aan de ontwikkeling van de multimedia game Sofia’s Smuggling: Cross-Border Hunt! Zo wordt een belangrijke groep jongeren en gamers op een vernieuwende wijze in contact gebracht met schilderijen, kunstwerken, figuren, artefacten en historisch erfgoed.

05 oktober 2020
Musea Game Sofia's Smuggling Screenshot
Lectoraat Networked Applications

Revalidatie-oplossing HAN voor CVA-patiënten gehonoreerd door NWA-Ideeëngenerator

Voor CVA-patiënten is continu trainen essentieel voor het terugwinnen van verloren functionaliteit. Om de uitstekende faciliteiten van de revalidatiekliniek uit te breiden naar het dagelijkse leven, stellen onderzoekers van de HAN en de Sint Maartenskliniek een oplossing voor middels sensorische 'feed-forward'. Patiënten kunnen die al in de kliniek gebruiken en vervolgens inzetten in de leef- en werkomgeving. Dit HAN-project heeft in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda - Ideeëngenerator een financiering van bijna € 50.000,- toegekend gekregen voor verder praktijkgericht onderzoek.

12 juli 2019
man met vr bril kijkt omhoog