Lectoraat Innovatie in de Care

Verbeter het zorgnetwerk voor ouderen thuis

Ouderen wonen steeds langer thuis. Het zorgnetwerk krijgt dan een belangrijkere rol in hun ondersteuning. Hoe functioneert dit? Wat kunnen zorgverleners doen om die werking te verbeteren? Wendy Kemper-Koebrugge is gepromoveerd op onderzoek naar de rol en mogelijke acties van de professionals hierin.

09 mei 2022
144220 bijeenkomst wijkatelier lindenholt- ouderen aan tafel studente staand in het midden

Maurice Magnée lector Innovatie in de Care

Senior onderzoeker bij het Lectoraat Innovatie in de Care, Maurice Magnée, wordt vanaf 1 april 2022 de nieuwe lector. Hij volgt lector Marian Adriaansen op die 1 juli 2022 met pensioen gaat. Maurice is een expert op het gebied van technologie in de zorg en manager van het HAN iXperium Health.

10 februari 2022
374833 Maurice-Magnée, lector Innovatie-in-de-Care
Lectoraat Innovatie in de Care

Hoe maak je een Critical Appraisal of a Topic?

Verpleegkundigen hebben steeds vaker een Critically Appraised Topic (CAT) nodig voor beantwoording van een klinische vraag. CAT is een kritisch beoordeeld onderwerp op basis van wetenschappelijke literatuur. Hoe voer je zo’n CAT gemakkelijk uit? Gebruik het nieuwe handboek van 3 docenten van de HAN!

20 januari 2022
240861 biocentre c-elegans8. Samantha Hughes, Nikki Kolsters

Psychosociale steun prostaatkankerpatiënten

Kim Donachie is onderzoeker bij het HAN Lectoraat Innovatie in de Care en docent Verpleegkundig Leiderschap. Op haar initiatief wordt voor patiënten met chronische prostaatkanker een programma voor psychosociale ondersteuning ontwikkeld. Voor het onderzoek heeft zij een NWO beurs verworven.

19 januari 2022
close-up drie mensen in gesprek

CVA-portaal als casemanager

Mensen die een beroerte hebben gehad, herstellen de eerste tijd vaak in een revalidatiecentrum of ziekenhuis. Hier hebben de verschillende therapeuten veelvuldig contact met elkaar. Maar…. zodra een patiënt thuis verder herstelt, verdwijnen deze contacten en samenwerking grotendeels als sneeuw voor de zon. Daar is het CVA-portaal een antwoord op.

07 januari 2022
144219 bijeenkomst wijkatelier lindenholt- aan tafel studente hurkt en geeft uitleg kalenderklok
Lectoraat Innovatie in de Care

Een zesde zintuig voor mensen met een visuele beperking

Kun jij je een voorstelling maken hoe het is om met zeer beperkt - of zonder - zicht jezelf te moeten verplaatsen, te reizen? Hoe pak je dat aan? En waar kun je allemaal naartoe? Juist daar moet je enorm goed over nadenken. En dat is wat het project SixthSense doet.

03 december 2021
357681 Headerfoto man loopt met taststok
Lectoraat Innovatie in de Care

Inzet technologie en ict in zorg en welzijn

De HAN Docentprijs 2021 is gewonnen door Astrid Timman. Zij is onderscheiden voor de wijze waarop ze creatieve ideeën omzet in innovatief onderwijs. Haar focus ligt daarbij op inzet van ICT en technologie in zorg en welzijn.

06 september 2021
236879 studenten met VR-bril op

Meerwaarde van Leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring gebruikt een netwerk van sensoren op locaties in de woning van een persoon. Die sensoren registreren de bewegingsactiviteit in de ruimtes. Het patroon dat zo ontstaat geeft inzicht in veranderingen in de dagelijks leefwijze van de bewoner. Maar wat is de meerwaarde van die Leefstijlmonitoring?

16 juni 2021
31976 hartslag monitor

In de flow op de Dag van de Verpleging

Hoe zetten we verpleegkundigen extra in het zonnetje op 12 mei, de Dag van de Verpleging? De HAN en het Radboudumc sloegen de handen ineen om de beroepsgroep zelf in beeld te brengen. Voor, met en door verpleegkundigen zijn het magazine FLO en het online event Beat with the FLO(w) gepresenteerd.

Annelies Peters
18 mei 2021