HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Industrieel Product Ontwerpen

IPO-studenten ontwerpen geurvaas voor gedragsondersteuning bij mensen met dementie

Beau, Else, Loes en Sima ontwerpen een geurvaas die gedragsondersteuning biedt aan mensen met dementie. De 4 studenten Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan de HAN in Arnhem proberen met deze geurvaas ervoor te zorgen dat mensen met dementie langer en prettiger thuis kunnen wonen.

HAN Redactie
26 mei 2023
529739 Geurvaas is een project van 4 studenten Industrieel Product Ontwerpen IPO met als doelgroep mensen met dementie
Industrieel Product Ontwerpen

Nieuwe Smart Lean studentprojecten

Binnen het Lectoraat Lean en World Class Performance voeren we continu onderzoeksprojecten uit in samenwerking met studenten en bedrijven. Deze periode (februari-juni) zijn weer een aantal interessante projecten gestart die we graag kort toelichten: 1. Demontage Philips koffieapparaat 2. Operations digital shadow in smart assemblage cel 3. Qube projecten: Flexible Tool Changer én MobiQube.

Gerben Muller
27 februari 2023
492181 Presentaties en demonstraties van HAN-studenten bij de smart u-shaped assembly cell tijdens het HAN Lean Event
Industrieel Product Ontwerpen

HAN-studenten ontwikkelen feedbackmachine Parkinson voicetrainer app

Studenten van het Health Concept Lab van de HAN (Industrieel Product Ontwerpen, Embedded Systems Engineering en Elektrotechniek) werkten het afgelopen semester samen aan een feedbackmachine voor de Parkinson voicetrainer app.

HAN Redactie
07 februari 2023
496124 HAN-docent Rudie van den Heuvel legt het OpenEd-project Activating Parkinson Patients with Sensor (APPS) uit
Industrieel Product Ontwerpen

Beter leren reanimeren met babypop Marina

Marina. Zo heet de babypop die studenten Verpleegkunde aan de HAN moet gaan helpen bij de reanimatielessen. Het is een pop met allerlei sensoren die medische handelingen meet. De modellen die nu op de markt zijn, werken niet goed of zijn te duur, stelt de HAN. Samen met studenten van onder meer Embedded Systems Engineering en Industrieel Product Ontwerpen wordt daar verandering in gebracht.

HAN Redactie
14 juli 2022
362354 Reanimatiebaby Health 4 studenten Powerlab IPKW
Industrieel Product Ontwerpen

Beste Nieuwkomer Award naar HAN-student Industrieel Product Ontwerpen

Anwar Manlasadoon (31) studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN. Hij is een van de 6 winnaars van de landelijke verkiezing 'Beste Nieuwkomer Spotlight Awards'. "Vroeger zag ik mezelf als slachtoffer van de oorlog in Syrië. Nu zie ik het als een kans."

Erik Rijpstra
12 januari 2022
346033 Anwar Manlusadoon bij het project Solarmeubel bij het MIC op het IPKW. Fabian van Dijk kijkt toe. SEE, SEECE, hybride leeromgeving, Powerlab, Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen
Industrieel Product Ontwerpen

Duurzaam op de bus wachten

Een busrit naar halte Houdringe in De Bilt, die moet je maken om het eerste volledig circulaire en biobased bushokje van Nederland te zien. 3 december is hij in het bijzijn van de studenten die er aan werkten onthuld en in gebruik genomen. Buschauffeur: rijden maar!

HAN Redactie
03 december 2021
358092 Bovenaanzicht biobased bushokje De Bilt
Industrieel Product Ontwerpen

HAN Infrawall wint Cleantech battle

Een team van studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN heeft met hun Infrawall de Cleantech Battle 2021 gewonnen. Ook de 2e prijs ging naar de HAN: Mathijs Pieters kreeg hem voor zijn geconcentreerde zonnedak. Op 17 juni streden 5 studenten(teams) met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel.

HAN Redactie
18 juni 2021
300454 Winnaars Cleantech Battle 2021 (Nico Hoeijmans)
Industrieel Product Ontwerpen

Hoe duurzaam is een verkeersbord van rijstvlies?

Werken aan innovaties en toepassingen voor het duurzaam inrichten van de buitenruimte. Dit is wat het bedrijf OFN uit Geldermalsen doet in samenwerking met HAN-studenten. Zij werken bijvoorbeeld aan circulaire verkeersborden en een geluidswal die water opvangt.

HAN Redactie
05 april 2021
288243 Een circulair verkeersbord van rijstvlies gemaakt door OFN in samenwerking met HAN-studenten
Industrieel Product Ontwerpen

De InfraWall: een uniek geluidsscherm

Geluidsschermen zijn nu niet direct spannend. Mooi ook niet. Functioneel zijn ze zeker, vooral langs de snelweg. Studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN vonden dat dit beter kon. Ze ontwierpen de InfraWall: een multifunctioneel, duurzaam, biobased en circulair geluidsscherm.

HAN Redactie
19 maart 2021
275462 Weg met landschap
Industrieel Product Ontwerpen

Wandspellen 1e-jaars naar Stichting Benjamin

Tjonge wat zijn 1e-jaars Industrieel Product Ontwerpen toch creatief en nauwkeurig te werk gegaan! Ze hebben het afgelopen semester gewerkt aan prachtige en zeer goedwerkende wandspellen. Normaal gesproken mogen de studenten het eigen wandspel mee naar huis nemen. Deze keer is gekozen voor donatie van de wandspellen aan een heel mooi sociaal doel: Stichting Benjamin.

Erik Rijpstra
17 januari 2020
240836 Een project van de opleiding IPO uit 2020