Nieuwe master Integraal Adviseur MKB

In september 2024 start de nieuwe master Integraal Adviseur MKB bij de HAN. We hebben daarmee een unieke master voor financieel professionals die specifiek gericht is op de adviesrol aan het mkb.

Nieuwe master Integraal Adviseur MKB bij de HAN in Arnhem

De nieuwe master springt in op de groeiende vraag van het mkb naar financieel professionals die over de grens van het eigen vakgebied heen kunnen kijken. En die mkb'ers stevig kunnen begeleiden bij de complexe vraagstukken waar zij voor staan om toekomstbestendig te worden of te blijven.

Unieke master in Nederland

Meer dan ooit heeft het mkb behoefte aan hulp van financieel professionals om uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Digitalisering, verduurzaming, krapte op de arbeidsmarkt, financiering kunnen krijgen: al deze vraagstukken hangen met elkaar samen. En al deze vraagstukken hebben een belangrijk financieel karakter. Dit vraagt breder opgeleide adviseurs die over de grens van hun eigen vakgebied heen kunnen kijken.

De 2-jarige deeltijdmaster is een uitgelezen kans voor accountants, belastingadviseurs, verzekeringsadviseurs, financieel planners en verzekerings- of financieringsadviseurs die hun adviesrol richting het mkb willen verdiepen en verbreden en een mastertitel willen halen. De opleiding biedt plaats aan 24 studenten.    

Behoefte vanuit het werkveld

In het werkveld is grote behoefte aan expertise, sturing en advies. Omdat de uitdagingen vaak grote financiële consequenties hebben, klopt het mkb al snel aan bij zijn financieel adviseur voor begeleiding. Die is niet altijd toegerust om deze brede adviesrol op te pakken en denkt veelal vanuit het eigen specialisme. Er komt steeds meer vraag naar een sparringpartner die de samenhang tussen de vraagstukken overziet. Een adviseur die verder kan kijken dan het eigen vakgebied, strategisch meedenkt, de weg wijst en een netwerk paraat heeft van specialisten.

Met de master Integraal Adviseur MKB is er nu eindelijk een goede verdiepingsstudie waarmee financials deze stevige adviesrol kunnen ontwikkelen, specifiek gericht op mkb. De master is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld.

Praktijkgerichte master

De opleiding Integraal Adviseur MKB is een 2-jarige deeltijdmaster en is opgebouwd uit 3 modules. De adviesvraagstukken uit de beroepspraktijk staan centraal. Tijdens de opleiding vergroot de student de adviesvaardigheden, het persoonlijk leiderschap en het reflectievermogen. De student leert geïntegreerd te denken om zo de vraagstukken bij het mkb in samenhang te analyseren. Om vervolgens te adviseren over investeringen, risicomanagement, verduurzaming, toepassing van de CSRD-wetgeving en duurzame inzetbaarheid. En om daarbij samen te werken met andere financiële experts. Met als resultaat; precies de integrale aanpak waar mkb-ondernemers zo’n behoefte aan hebben om hun bedrijven toekomstbestendig te maken. 

Meer weten?

De opleiding is recent goedgekeurd door de NVAO en start voor het eerst in september 2024. Colleges zijn op vrijdag van 9 tot 17 uur. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Kijk dan op: www.han.nl/master-integraal-adviseur-mkb. 
Voor vragen kun je terecht bij: info.finance@han.nl