Onbegrepen gedrag, Zorg en Samenleving

Lectorale redes Bauke Koekkoek en Teun Meurs

989c46f6-0cf0-11ee-a5f9-02565807075b Portretfoto van lector Bauke Koekkoek uit 2019 van het lectoraat Onbegrepen Gedrag, Zorg en Samenleving

Op dinsdag 31 oktober spreken zowel Bauke Koekkoek als Teun Meurs hun lectorale redes uit. Bauke Koekkoek is lector Onbegrepen gedrag, Zorg en Samenleving aan de HAN in samenwerking met de Politieacademie. De 2 lectoren werken samen in het Kenniscentrum Lokaal Politiewerk.

Teun Meurs is lector Gebiedsgebonden Politie, aan de Politieacademie. Meurs’ onderzoek focust op thema’s als politiewerk in verbinding en contextgericht werken, Koekkoek onderzoekt (de omgang met) mensen en groepen in kwetsbare situaties.

Ze werken samen in het Kenniscentrum Lokaal Politiewerk, een netwerk gericht op kennisopbouw en -ontsluiting ten behoeve van vakmanschaps- en vakontwikkeling op het thema lokaal politiewerk. Het kenniscentrum is onderdeel van de Politieacademie te Apeldoorn.

Die samenwerking en beider focus op lokaal politiewerk als overkoepelend thema, maakt dat zij samen hun redes houden. Teun trapt af met “Hernieuwde relevantie. Actieonderzoek vanuit een gebiedsgebonden politiefilosofie.” Daarna is het de beurt aan Bauke met “Het recht om niet verward te worden. Naar meer begrip tussen burgers, politie en andere publieke professionals.” 

Voor aanvang van de redes is er een ochtendprogramma waarin deelnemers op pad gaan om ‘lokale politiepraktijken’ te ervaren. In kleine groepen worden dan enkele plekken bezocht waar thema’s spelen rond lokaal politiewerk, zorg en veiligheid – begeleid door medewerkers van Apeldoornse basisteams en het Kenniscentrum.

Op 31 oktober 2023 vanaf 14.30 uur spreken Bauke Koekkoek en Teun Meurs hun lectorale redes uit. Hierin schetsen zij hun visie en onderzoeksplannen. Daarna worden ze opgenomen in de orde van lectoren.