Kick-off Kennisdelen in netwerken tussen verschillende organisaties

Op donderdag 25 mei is HAN Lean QRM Centrum samen met deelnemende partnerbedrijven gestart met de organisatie van activiteiten rond het delen van kennis tussen de verschillende organisaties. Met welk doel?

537741 Beeld van ingenieur die op computer werkt met Cadsoftware

Kennis uit praktijkgericht onderzoek

Als HAN Lean QRM Centrum doen we veel aan het delen van kennis op basis van ons praktijkgericht onderzoek. Hierbij zetten we in op het ontwikkelen van expertise op verschillende thema’s, zoals robotiseren, digital twinning en machine learning, waarbij we altijd vertrekken vanuit het mensperspectief. We hopen daarmee te voorzien in een behoefte voor onze partners en andere belangstellenden. We zien echter (o.a. op basis van onze partnersurvey) ook dat er een groeiende behoefte is om te leren van de kennis en ervaring van andere organisaties, in de vorm van bedrijfsbezoeken of interventies.

Leren van best practices

Ook uit onderzoek blijkt dat het delen van kennis en best practices binnen en tussen organisaties een effectieve manier is voor organisaties om zich verder te ontwikkelen. Het effectief inrichten van kennisdelingsrelaties en het in stand houden van een leernetwerk blijkt in de praktijk echter nog niet eenvoudig.

Samen met de deelnemende bedrijven wil collega Mitchell van Roij onderzoeken hoe er een duurzaam en effectief kennisdelingsnetwerk gevormd kan worden op een, door de partners gedragen thematiek. Inmiddels zijn de eerst afspraken voor bezoeken gepland en staan er verschillende activiteiten op het programma.

Kick-off

Tijdens de kick-off hebben de deelnemers vastgelegd welke gezamenlijke doelen zij hebben en aan welke individuele vragen zij willen werken.

Mitchell van Roij spreekt deelnemers Kick-off sessie: Leren in netwerken toe
Collega Mitchell van Roij leidt de kick-off sessie 'Leren in netwerken'

Meer informatie

Bent u benieuwd wat partnerschap met het HAN Lean QRM Centrum voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met: 
Stef Tiggeloven, Coördinator HAN Lean QRM Centrum
E s.tiggeloven@han.nl