HAN kijkt terug op mooie Ad PEP-alumni-avond

In september 2022 is de 1e lichting studenten van de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional afgestudeerd. Afgelopen februari ontmoetten zij elkaar weer tijdens de alumni-avond. Na een maaltijd keken ze met elkaar terug op de afgelopen 2,5 jaar en wat de opleiding hen gebracht heeft.

34969 vier personen lunchen

Verbinding blijven aangaan

Tijdens deze avond voor alumni van de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional werd teruggeblikt aan de hand van een levend ganzenbord, waarbij naast de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld ook de ervaring met de studie werd besproken. Inge Veltrop, een van de studenten, vertelt: “Wat was het leuk om mijn medestudenten na een half jaar weer terug te zien! Interessant om te horen welk pad zij na de opleiding in zijn geslagen en welke mogelijkheden er allemaal liggen voor ons als PEP." Aan de hand van een spel, voorbereid door de docenten, zijn de studenten dieper ingegaan op de opleiding: "Wat heeft de opleiding ons gebracht en wat nemen we mee in de toekomst?". Ervaringen werden uitgewisseld en nieuwe ideeën kwamen tot stand. "Ik heb me in de 2 jaar van de opleiding als een vis in het water gevoeld, mede dankzij het enthousiasme en de kundigheid waarmee de docenten voor ons de opleiding vorm hebben gegeven. Deze avond voelde ik dit weer net zo en ik hoop dat we samen met nog meer oud-studenten deze verbinding met elkaar aan kunnen blijven gaan,” voegt Inge toe. 

508996 Portretfoto van alumna Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) Inge Veltrop

De verbinding met elkaar is zeker een meerwaarde voor de opleiding, het werkveld én voor jezelf.

Meer verantwoordelijkheden dankzij opleiding

Onder de alumni was een enquête afgenomen en de uitslagen hiervan werden ook besproken tijdens deze avond. Uit de enquête bleek dat inmiddels 86 % van de afgestudeerden nu werkzaam is in de functie van Pedagogisch Educatief Professional (PEP). Hierbij geeft 75 % aan dat de huidige functie ook daadwerkelijk niveau 5, Associate degree-niveau, vraagt. Studenten vertellen een verbindende rol te hebben gekregen en meer verantwoordelijkheden te hebben dan in hun oude functie. Wel loopt 2/3 van de studenten er tegenaan dat het Ad-niveau nog onvoldoende bekend is binnen de organisatie. Desalniettemin geven alle studenten aan dat hun loopbaanperspectief verbeterd is. Ze zijn breder inzetbaar, kunnen werken binnen opvang én onderwijs en mogen coachende rollen op zich nemen. Met een gemiddelde score van 4.0 op een schaal van 5 is de algemene tevredenheid over de Ad PEP goed te noemen. Docenten en studenten kijken terug op een zinvolle, mooie alumni-avond. 

Het was vooral leuk om elkaar weer te zien en professionele ervaringen te delen. Een inspirerende avond met een terugblik op wat we de afgelopen jaren hebben geleerd en wat we toepassen in ons werk. Mooi om te horen dat er toch vele mogelijkheden zijn als PEP.

Pedagogisch Educatief Professional deeltijdOver deze Associate Degree

Werk jij graag met kinderen? Dan weet je dat er veel verandert in de opvang en het onderwijs. Hierdoor is er vraag naar een nieuw soort professional. Met de Ad-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Zo maak je echt het verschil voor kinderen.

studenten in gesprek AD PEP