Deeltijd student Learning & Development wint 3e prijs voor zijn scriptie!

Ruben Sluiter werkt bij Alliander en is in februari 2022 afgestudeerd aan de deeltijdopleiding van Learning & Development in Organisations. Ruben benoemt dat hij leerbeleid één van de moeilijkste onderwerpen vond tijdens zijn studie en koos er daarom voor om zijn scriptie daarover te schrijven.

413163 Learning & Development deeltijd, studio L&D, post-it plakken, brainstormen, samenwerken, 2022

Alliander is een organisatie die werkt aan betrouwbare, betaalbare en bereikbare energievoorzieningen. In de huidige krappe arbeidsmarkt is de vraag naar technici groot en het aanbod klein. Alliander is enorm belangrijk voor de economie van Nederland en de organisatie kampt met het probleem dat er te weinig technici zijn. Zonder het werk van deze organisatie is er in grote delen van Nederland geen gas en elektriciteit. En iedereen weet hoe vervelend dat is! Ruben heeft tijdens zijn afstudeerproject onderzoek gedaan naar een leerbeleid die hier een mogelijke oplossing voor zou kunnen bieden.

 

Opleidingstijd halveren
 

Zo heeft Ruben met zijn leerbeleid de opleidingstijd voor technici binnen Alliander kunnen halveren en de kwaliteit van de opleiding verhoogd, dat maakt dat de technici eerder beschikbaar zijn. Daarbij is hij uitgegaan van het principe ‘’Just enough. just in time, just for me’’, ook wel het principe van gericht opleiden. Dat heeft Ruben onder andere gedaan door leren en werken te combineren en door gebruik te maken van innovatieve leermiddelen.

Ruben vertelt: ‘’Tijdens mijn minor leren en ontwikkelen met technologie heb ik onderzoek gedaan naar de Hololens. Deze resultaten heb ik meegenomen in mijn scriptie. Met deze Hololens krijgen de gebruikers hologrammen te zien, zodat je gelijk op je werkplek kunt zien wat je moet doen. De Hololens is daarom één van de onderdelen van het leerbeleid. Daarbij is de filosofie van 5 moments of need gehanteerd en wordt er gebruik gemaakt van perfomance support.’’

475328 Foto van Ruben Sluiter voor nieuwsbericht

Ruben werkt al 25 jaar in het vakgebied, maar geeft aan dat hij tijdens de opleiding Learning & Development in Organisations ontzettend veel geleerd heeft. Zo benoemt hij dat hij vooral op het gebied van onderzoeksvaardigheden veel heeft geleerd, maar ook over het inkopen van leren. Ruben praat met liefde over zijn vak en vol enthousiasme over zijn behaalde scriptie (prijs), maar de weg ernaartoe was voor hem soms even op de tanden bijten. Ruben benoemt het als ‘’no pain, no glory’’.

‘’Gelukkig heb ik het vertrouwen en de tijd en ruimte gekregen binnen deze organisatie om mij te kunnen ontwikkelen aan de hand van deze opleiding en zo mijn scriptie goed te kunnen uitvoeren. Maar ook zonder de begeleiding van docent Marlo Kengen was ik niet ver gekomen! Ze heeft me ontzettend geholpen met het verwerken van mijn onderzoeksresultaten bijvoorbeeld.’’