Start arbeidsmarktonderzoek toekomst master Fysiotherapie

Hoe ga je om met de maatschappelijke opgaven waarmee de master fysiotherapeut aan de slag moet? Om de toekomstige vraag naar master fysiotherapeuten in kaart te brengen, gaat 10 oktober een onafhankelijk arbeidsmarktonderzoek van start.

32991 student hangt in touwen en lacht

De zorg verandert en moet veranderen en (master-)fysiotherapeuten zullen als experts op het gebied van het bewegend functioneren hierop moeten anticiperen. Zijn (master-)fysiotherapeuten wel voldoende voorbereid op die toekomst?  

Arbeidsmarktonderzoek masters Fysiotherapie

Om dit te onderzoeken, wordt er een onafhankelijk arbeidsmarktonderzoek uitgevoerd onder werkgevers die fysiotherapeuten in dienst hebben. Doel is om de toekomstige vraag naar master fysiotherapeuten in kaart te brengen. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door KBA Nijmegen, een onafhankelijk onderzoeksbureau gericht op het onderwijs.  

Start arbeidsmarktonderzoek

In de week van 10 oktober ontvangen fysiotherapeuten een mail vanuit het KBA om deel te nemen aan dit onderzoek. Heb je hierover inhoudelijke vragen, dan kan je contact opnemen met: Suzan.Mooren@han.nl.

Samenwerking

De Hogescholen Arnhem en Nijmegen, Saxion, Groningen, Utrecht en Rotterdam trekken samen op om beter aan te sluiten op de ontwikkelingen in de toekomst van de zorg. De opleidingen onderzoeken of een nieuwe master fysiotherapie bovenstaande uitdagingen het hoofd kan bieden.