Eerste certificaat Kunstexpert uitgereikt

Pabostudenten kunnen zich bij de HAN specialiseren in kunsteducatie. Via de kunstexpertroute verdiept de student zich in een kunstvak, dat wordt afgerond met het certificaat Kunstexpert. Het eerste certificaat Kunstexpert is uitgereikt aan Puck Berendsen, HAN Pabo Arnhem.

33113 Kinderen met meester achter Ipad

Op de foto ondertekent Puck Berendsen het certificaat Kunstexpert. Zij is de eerste pabostudent die de kunstexpertroute heeft doorlopen en het certificaat uitgereikt krijgt. Puck Berendsen: “Ik heb hiervoor gekozen omdat ik graag muziek maak en zing. Ik wilde me verdiepen in de kunstvakken, met als focus muziek omdat dat mijn passie is. Het is een manier om je van anderen te kunnen onderscheiden, een mooie en leerzame ervaring!”

Albien Hendriks is kunstdocent bij HAN Pabo in Arnhem. Hendriks: “Ik ben als kunstdocent blij en trots dat afgelopen dinsdag het eerste certificaat Kunstexpert is uitgereikt aan Puck Berendsen, die zich uitstekend heeft geprofileerd in het vak muziek. Ik wens Puck veel succes in haar eerste baan en vooral veel muziekplezier!”

372797 Foto Puck Berendsen kunst expert route

Kunstexpertroute

De kunstexpertroute bestaat uit vaste onderdelen van het pabocurriculum en uit extra activiteiten. Zo zijn er masterclasses rondom kunstvakken, is er een minor gericht op kunsteducatie (bijvoorbeeld de minor Kunst en Cultuur en in de afstudeerfase is het mogelijk om het onderzoek te richten op deze thematiek). Studenten kiezen bij de start van de kernfase voor een specialisatie in de vakken beeldend, drama en muziek en verdiepen zich in de hoofdfase van de studie verder in dit vak. De student wordt begeleid door een kunstvakdocent van de Pabo.
De Pabo heeft bewust voor meer aandacht voor de kunsten gekozen. Anette Hamelink is ook kunstdocent bij HAN Pabo in Arnhem: “De kunsten zijn een onmisbaar onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Door middel van kunsten kunnen kinderen zich op andere manieren leren uiten en betekenis geven aan de werkelijkheid. Samenwerking, respect voor elkaars mening hebben, je oordeel uitstellen en creatieve oplossingen zoeken zijn vanzelfsprekend onderdeel van de kunstvakken. Deze vaardigheden komen studenten en hun leerlingen later overal van pas.”

Certificaat Kunstexpert

De student moet gedurende de route kunnen aantonen dat hij of zij bovengemiddeld presteert in het kunstvak. Dit kan een student  doen door (onder andere) opnames toe te voegen van eigen producties, concerten of beeldend werk. De student legt van dit alles een portfolio aan en schrijft een reflectieverslag. In een gesprek met de begeleider en een beoordelaar wordt de kunstexpertroute in de afstudeerfase afgerond en ontvangt de student het certificaat Kunstexpert. Het certificaat kan gebruikt worden bij toekomstige sollicitaties. Een schoolteam kan op deze manier zien dat de sollicitant zich goed verdiept heeft in muziek, drama of beeldend en daarop een bij hun school passende keuze maken.

Kennismaken met de Pabo?

Kom op 26 maart naar de Open Dag in Arnhem of op 2 april naar de Open Dag in Nijmegen.

Vragen? Mail naar kunstexpert@han.nl