Transitie vraagt om actievere bijdrage hypotheeksector

De duurzaamheidstransitie is weliswaar begonnen, maar het gaat nog niet snel genoeg. Van alle sectoren wordt een meer actieve bijdrage gevraagd, ook van de hypotheeksector.

317486 Stockfoto met laptop, papieren en financiën voor publicatie van het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax van AFEM.

Duurzaam topadvies

Op 4 november gaf associate lector Fred de Jong een masterclass aan 100 deelnemers van HypoVak 2021. HypoVak is een jaarlijks congres voor de hypotheekadviesmarkt. In zijn masterclass nam Fred de aanwezigen mee in de mogelijkheden om het hypotheekadvies te verduurzamen en zelf ook een duurzaam businessmodel na te streven. De masterclass werd aangeboden door Florius, een van de sponsoren van HypoVak. 

Brede welvaartsontwikkeling

Over de rol van de hypotheeksector en -adviseur bij de brede welvaartsontwikkeling publiceerde Fred in aanloop naar HypoVak 2021 een artikel in InFinance magazine. Duurzaamheid gaat niet alleen om het verminderen van klimaatverandering; het gaat om de balans tussen financiële, sociale en ecologische waarde. Bij een hypotheekadvies komt dit allemaal samen. Maar ook binnen de keten kan de hypotheekadviseur een rol van betekenis spelen.  

Kijk de masterclass terug

De masterclass is opgenomen en terug te kijken via deze stream. De presentatie die tijdens de stream gebruikt wordt, is hier te bekijken

346530 Profielfoto van associate lector Sustainable Finance & Tax Fred de Jong.
Fred de Jong - associate lector Sustainable Finance & Tax