Wat is nu eigenlijk stoer?

Op dinsdagmiddag 12 oktober vond de inspiratiesessie STOER plaats, georganiseerd door het Centre for Creativity. Documentair fotografe Karine Versluis liet alle deelnemers bij binnenkomst meteen nadenken over hoe stoer zij zichzelf vonden. De scores kwamen terecht op een ‘stoermeter’.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

354760 Centre-for-Creativity_Inspiratiesessie-Karine-Versluis_2021

Wat is stoer? Interactief fotograferen om stoerheid vast te leggen

Vervolgens werden er verschillende portretten van Karine getoond met het persoonlijke verhaal erbij. Hieruit bleek dat stoerheid vaak niet aan de buitenkant te zien is. De deelnemers werden daarna weer aan het denken gezet over zichzelf: wat maakt hén eigenlijk stoer?

In tweetallen werd dit vervolgens in en om het gebouw gefotografeerd, zodat iedereen terugkwam met een foto van zijn of haar stoere zelf. Aan de hand van een keuze-schrijfopdracht lichtten de deelnemers hun foto toe.

Alle resultaten werden aan de groep getoond en het bleek maar weer hoe divers STOER kan zijn . Als afsluiting mocht iedereen zichzelf opnieuw op de ‘stoermeter’ scoren, en soms vonden de deelnemers zichzelf toch wel stoerder dan gedacht!