De Week van de (digitale) Toegankelijkheid

Het is de Week van de Toegankelijkheid en daarom is overal in Nederland extra aandacht voor een toegankelijke samenleving. Naast fysieke toegankelijkheid is digitaal kunnen meedoen inmiddels net zo belangrijk.

234457 null

Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, volledig gebruik kunnen maken van nieuwe media- en technologie-toepassingen. En dat is precies de ambitie van het kersverse lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering van de HAN en expertiseorganisatie Bartiméus. 

Inclusief bouwen en ontwerpen

Bijzonder lector dr. Eric Velleman wil met zijn praktijkgericht onderzoek bijdragen aan kennisontwikkeling en innovatie op het gebied van digitale toegankelijkheid. “We willen we onder andere kennis en expertise integreren in de IT- en mediadesign opleidingen van de HAN. Zij leveren immers de professionals af die straks excelleren in inclusief ontwerpen en bouwen.”, aldus Eric Velleman. Door middel van nationale én internationale projecten, stages en onderzoeksopdrachten ondersteunt het lectoraat de overheid en het bedrijfsleven bij de ontwikkeling van toegankelijke oplossingen. “Het is onze missie om zo de maatschappelijke ongelijkheid van mensen met beperkingen te verkleinen en hun eigen regie te versterken.”

Maak in onderstaande video verder kennis met de activiteiten van het bijzonder lectoraat.

Het lectoraat ‘Inclusive Digital Design & Engineering; voor mensen met een (visuele) beperking’ wordt mede mogelijk gemaakt door expertiseorganisatie Bartiméus en Bartiméus Fonds.