Frictie: Ethiek in tijden van dataïsme

Zin om eens op een andere manier naar onze digitale werkelijkheid te kijken? Zin om intellectueel te worden uitgedaagd? Op zoek naar ruimte voor vrijheid en ethiek in een wereld waarin we met data de wereld willen beheersen, berekenen en voorspellen?

282299 Afbeelding van het boek dat associate lector Henriëtta Joosten gaat lezen met een op te richten leesclub met in- en externe deelnemers.

Wees welkom bij de leesclub!

Vanuit het associate lectoraat Financial Ethics nodigt Henriëtta Joosten je van harte uit om deel te nemen aan de leesclub. In vier bijeenkomsten lezen we samen het boek Frictie. Ethiek in tijden van dataïsme (2020) van Miriam Rasch. Het werd onlangs bekroond met de Socratesbeker 2021 voor het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek.

Voorkennis is niet vereist, ook niet op het filosofisch gebied. Het enige dat we van je vragen is om de bijeenkomst voor te bereiden door de tekst te lezen. Tijdens de sessie verdiepen we ons – samen – in de bedoelingen van de auteur via de methode close reading.   

Samen Slim - Blijf geïnspireerd, houd jezelf scherp, ervaar plezier in leren! 

Praktische informatie

Data: 12, 19, 26 mei en 2 juni (woensdagen)

Tijd: 16:00 - 17:15 uur

Locatie: online

Aanmelden

Aanmelden kan door een email te sturen aan Henriëtta Joosten - henrietta.joosten@han.nl. In verband met het goede gesprek blijft de groepsgrootte beperkt. Na aanmelding ontvang je het leesschema.